Haber: Fatma Vurgun/Kamera: Kubilay Altuğ

Tanzim satış noktaları sonrası İstanbul'da bulunan büyük marketlerde başlayan indirim furyası pazara yansımadı. Zeytinburnu'nda bir semt pazarında müşterisini bekleyen pazarcı Hüseyin Şensoy, "Tanzim satış noktalarının maliyetleri yok. Ayrıca zararına satış yapıyorlar. Cumhurbaşkanımız versin bize de 2 liraya biz 2,5 liraya satmaya razıyız." dedi.

İstanbul ve Ankara’da sebze meyve fiyatlarındaki artışı önlemek amacıyla tanzim satış uygulaması geçtiğimiz gün başladı. Buna paralel olarakta büyük marketlerde indirime gitti. Ancak pazarda ise bir indirim gözlenmedi. Bunun sebebini ise pazarcılar maliyet diye açıkladı.

"TANZİM SATIŞ NOKTALARI ZARARINA SATIŞ YAPIYOR"


Tanzim satış noktalarında sadece nakliyat ve mazot masrafı olduğunu belirten pazarcı Hüseyin Şensoy, "Bizim bu tezgaha gelene kadar verdiğimiz paraların, maliyetlerin sınırı yok. Mazot, nakliye, hal giriş, personel, işgaliye ve vergi bu maliyetlerden sadece bir kaçı. Bu domatesleri versinler bize iki liraya, biz üç liraya satmaya razıyız.Şuan tanzim satış noktalarında devlet, halden 5 liraya patlıcan alıp 4 buçuk liraya veriyor. Biberi 5 liraya alıp 4 liraya veriyorlar.Bu da bize yansıyacak vergilerler, zamlarla." diye konuştu.

[old_news_related_template title="Bir tanzimi sorduk bin ah işittik!" desc="Sözcü muhabirleri Anadolu'daki üretici ve komisyoncularla tanzim satışları konuştu. Tarım sektörüne etkisini sordu. Antalyalı komisyoncu 'tüccar devletle rekabet edemez' derken Kocaeli'den 'Bugün kim çocuğunun çiftçi olmasını istiyor?' sesleri yükseliyor. Konyalı üreticiler üretime destek verilmediğinden şikayetçi fakat tanzim satıştan umutlu. Kimi çiftçiler tanzimden memnun olurken tekelleşmeden endişeleniyor. Kimisi ise tanzimin kalıcı olarak çözüm getirmeyeceğini söylüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/resimid_7437390_16_9_1550123250.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/bir-tanzimi-sorduk-bin-ah-isittik-3523439/"]