TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Şentop başkanlığında TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplandı.
Özel oturumda AKP adına konuşmayı AKP Grup Başkanı Naci Bostancı yaptı.

Bostancı konuşmasında "Zorlu şartlarda Meclis açılmadan bir yıl önce Mustafa Kemal Samsun’a çıkmış; Erzurum ve Sivas kongreleriyle ortak bir saf oluşturmaya başlamıştır. Hedef milli mücadeleyi yürütecek Meclis’tir. O yüzden TBMM merkezli Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Kuvayi Milliye hareketini, Mustafa Kemal’in tarihi rolünü hepimiz tekraren takdir, minnet ve hürmet ile anıyoruz. Tarihi olayları sadece anmak yetmez. Bizlere gösterdiği yolu her zaman hatırlatmak gerek. Tarihi mirasın en başında şüphesiz milletin istiklalini, milletin azim ve kararlılığı kurtaracak ilkesi vardır. Bu mandacılığı, acaba bu tür hamiliklerden siyasi fayda sağlar mıyım diye düşünmeksizin reddetmek anlamına gelir." ifadelerine verdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Ankara'nın Çubuk ilçesindeki saldırıya da değinen Bostancı "Berat gecesi 4 evladımızın şehit edilmesi hepimizi üzmüştür. Çubuk’ta meydana gelen müessif olay asla kabul edilemez. Sayın Genel Başkan ve CHP’lilere geçmiş olsun diyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'kızgın demiri soğutma' çağrısından sonra böyle bir olayın yaşanması dikkate değerdir. Biz bu ülkenin ortak aklından her zaman faydalandık. Bizim iddiamız, siyasetimiz toplumuzun vicdanı ile çağa tanıklık etmektir" diye konuştu.

[old_news_related_template title="TBMM'de 23 Nisan özel oturumu" desc="TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Şentop başkanlığında TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/23/iecrop/87878778780787_16_9_1556017778.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/tbmmde-23-nisan-ozel-oturumu-4533549/"]