Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da resmi temaslarda bulunan Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile Rusya'nın Orenburg şehrinde gerçekleştirilen Rusya-Kazakistan bölgesel forumuna çevrimiçi olarak katıldı.

Rusya’nın, Kazakistan ekonomisine en çok yatırım yapan ülkelerden biri olduğuna işaret eden Putin, “Kazakistan’daki yatırımlarımız yaklaşık 17 milyar dolara ulaştı. Ülke ekonomisindeki tüm kilit alanlarda 30’dan fazla ortak yatırım projemiz gerçekleştiriliyor.” diye konuştu.

'YENİ PAZARLARA YÖNELMEK İÇİN TEDBİRLER UYGULUYORUZ'


Vladimir Putin, Kazakistan ile özellikle ortak nakliyat ve lojistik altyapısı geliştirmeye yönelik adımları ele aldıklarını vurgulayarak, “Ayrıca ticareti ve yatırımları etkileyen kısıtlamaların kaldırılmasına ilgi gösteriyoruz. Bu özellikle günümüzde önemli. Uluslararası ticaret krizde. Rusya, ithalat ve ihracatını yeni pazarlara yönlendirmek için geniş çaplı tedbirler uyguluyor.” dedi.

Putin ve Tokayev, forumdaki konuşmalarının ardından Kremlin Sarayı’nda ikili görüşmelere başladı. (AA)

[old_news_related_template title="Putin: Gübre ihracatını artırmaya hazırız" desc="Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus gübre ihracatının “yapay engellerle” karşılaştığını belirterek, 'Engellerden en çok zarar gören küresel piyasalar. Bu alanda istisnasız, tüm ortaklarımızla çalışmalarımızı genişletmeye hazırız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/23/iecrop/putin-reuters_16_9_1669195092.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putin-gubre-ihracatini-artirmaya-haziriz-7495942/"]

[old_news_related_template title="Gazprom, Ukrayna üzerinden Moldova'ya doğalgaz sevkiyatını azaltmayacak" desc="Gazprom, daha önce Moldova'ya gönderilen doğalgazın bir kısmının Ukrayna'da tutulduğunun tespit edildiği açıklamıştı. Şirket, Moldova tarafının söz konusu gaz için gerekli ödemeyi yapması sonucu gaz sevkiyatının azaltılmamasına karar verildiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/28/iecrop/shutterstock_2098934251_16_9_1669628049.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/gazprom-ukrayna-uzerinden-gonderilen-dogalgaz-sevkiyatini-azaltmayacak-7505098/"]