Gaziantep’ten helikopter ambulansla Antalya'ya sevk edilen, Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından tedavisi üstlenilen Asiye Ateş, geçirdiği bir dizi operasyonun ardından taburcu olarak bugün memleketi Gaziantep’e döndü. Minik Asiye’yi havalimanında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Abdullah Aksoy karşıladı. Minik Asiye’yi annesinin kucağında görenler duygu dolu anlar yaşadı.
ŞAHİN: ÇOK MUTLUYUM
Karşılama sırasında Asiye ve ailesi ile sohbet eden Başkan Şahin şunları söyledi:
* 55 yıllık hayatımda en heyecan duyduğum anlardan birini yaşıyorum. Bebeğimiz çok sağlıklı. ‘Beni Türk doktorlarına emanet edin’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün aslında verdiği bir örnek var. Bugün Ömer Hoca ile doktorlarımızla, doktorlarımızın kalifikasyonu ile yürüyoruz.
* Antalya Üniversitesi’nde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Asiye’nin tedavisi için Cumhurbaşkanımızın talimatları, Sağlık Bakanımız ve Adalet Bakanımızın ilgisiyle tedavi hızlı bir şekilde tamamlandı. Burada valim her şeyini takip etti. Hüseyin kardeşimizin hem iş sorunu çözüldü hem ev sorunu çözüldü.
HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM
Karşılama sırasında konuşan Asiye Ateş’in babası Hüseyin Ateş ise, tedavinin ve desteklerin Asiye’ye tekrar umut olduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, Adalet Bakanımızın hepsinden Allah razı olsun. Doktorumuz Ömer Özkan’dan da hepsinden Allah razı olsun. Hepsi tek tek ilgilendi, ev sorunumuz da çözüldü. İş sorunumuz çözüldü. Asiye’ye tekrardan bir umut oldular" şeklinde konuştu.
ÖLÜMDEN DÖNMÜŞTÜ
4 yaşındaki Asiye Ateş 22 Aralık 2021 tarihinde Pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısına uğramış, ambulans helikopterle Antalya’ya sevk edilmiş ve tedavisine burada devam edilmişti. Asiye Ateş’in tedavisinin bundan sonraki süreci ve ailenin ihtiyaçlarının Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağı açıklandı.
[old_news_related_template title="Pitbull kurbanı Asiye Ateş taburcu edildi" desc="Gaziantep'te iki Pitbull cinsi köpeğin saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, tedavisi tamamlanarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden öğle saatlerinde taburcu edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/31/iecrop/asiye-ates_16_9_1643620873.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-pitbull-kurbani-asiye-ates-taburcu-edildi-6922528/"]
Pitbull saldırısına uğrayan Asiye memleketine döndü
Gaziantep'te Pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, 37 gün süren tedavisinin ardından Gaziantep’e döndü. Asiye ve ailesini havaalanında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin karşıladı.