Bulgur pilavı hem bütçe dostu hem lezzetli bir yemek olarak dikkat çekiyor. Evde kolayca lezzetli bulgur pilavı yapma tarifi birçok kişinin yemek hazırlıkları sırasında merak ettiği konu oluyor. Bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte bulgur pilavı tarifi ve malzemeleri... KOLAY VE LEZZETLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ Et yemeklerinin yanında yendiği gibi boş olduğunda da salata ile çok güzel bir ikili olacaktır. Yanına birde bol köpüklü bir ayran ile lezzetin nirvanasına ulaşabilirsiniz. Kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz, akşam yemeği menünüze çok yakışacak bulgur pilavı tarifi... sahur-cay-5 Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 kase pilavlık bulgur 2 adet domates 1 adet soğan 2 adet sivri biber 1 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz HAZIRLANIŞI Bulgur pilavı için öncelikle soğanları ince kıyın, sıvı yağ ile hafif kavurun. üzerine doğranmış sivribiberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domatesi ekleyin, iyice kavurun. Bulguru ekleyerek 1-2 dakika kavurun ve sıcak tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyin. Tuzunu da ilave ederek bir kez karıştırın kapağını kapatın. Kısık ateşte suyu çekene kadar karıştırmadan pişirin. Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına havlu kağıt koyarak 10 dakika kadar dinlendirin. Bulgur Pilavımız servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Domates ekleyerek domatesli bulgur pilavı elde edebilirsiniz.