ANKARA, (DHA) - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel`le telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Başbakan Davutoğlu`nun, Suriye`de Türkiye sınırının öte yanında cereyan eden gelişmeler konusunda Alman mevkidaşı ile bilgi paylaşımında bulunduğu öğrenildi.
Davutoğlu`nun terör örgütü PKK`nın Suriye`deki uzantısı PYD YPG`nin, Rusya`nın hava desteğini alarak Suriye`nin kuzeyinde, Türkiye sınırına çok yakın bölgede bulunan Azzaz`a ve Tel Rıfat`a yönelik saldırılarda bulunduğunu, bu saldırılarla buralarda yaşayan yüzbinlerce Suriyeli sivili Türkiye sınırına doğru iterek yeni bir insani kriz yaratmaya çalıştığını, terör örgütü PKK`nın uzantısı PYD YPG`nin bu eylemleriyle, sayısı yüzbinlerle ifade edilebilecek yeni bir göç dalgasını tetikleyerek sadece Türkiye`yi değil aynı zamanda AB`yi de hedef aldığını dile getirdiği öğrenildi. Başbakan Davutoğlu`nun Almanya Başbakanı Merkel`e PYD`nin saldırgan nitelikteki eylemlerine müsaade edilmeyeceğini ifade ettiği öğrenilirken güvenlik güçlerinin PYD YPG`ye karşı gerekli mukabelede bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini dile getirdiği belirtildi.
OLASI `YENİ GÖÇ HAREKETİ` GÖRÜŞÜLDÜ
Görüşmede Almanya Başbakanı Merkel`in ise bölgede PYD YPG unsurlarının saldırılarını desteklemek üzere sivil yerleşim birimlerine yönelik olarak devam eden bombardımanın sebep olabileceği yeni göç hareketlerinin olumsuz sonuçlarına ilişkin bu endişe verici bilgiler ışığında, Türkiye`yle dayanışma amacıyla, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) ile eşgüdüm halinde insani ve teknik yardım sağlamaya hazır olduklarını ifade ettiği öğrenildi.
DHA
Davutoğlu ve Merkel, PYD`yi görüştü
Davutoğlu ve Merkel, PYD`yi görüştü