Jerusalem Post'ta yer alan haberde Shaked, İsrail'in Hamas'a karşı mücadele için kıyı bölümünün kontrolünü ele geçirebileceğini söyleyecek kadar ileri gitti. Shaked, "Bir anaokuluna isabet eden füzenin patlamaması ve hiçbir çocuğa zarar vermemesi bir mucize. Eğer böyle olsaydı bu savaşın başlaması anlamına gelirdi" dedi.

AA: HAMAS VE İSRAİL ANLAŞTI
Bu açıklamaların ardından Anadolu Ajansı, Hamas ile İsrail'in anlaştığını aktardı. Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil Hayye tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Direniş, düşmanı püskürtme ve angajman kurallarını değiştirmesini önleme konusunda başarılı olduktan sonra son saatlerde bazı aracılar devreye girdi. Gazze'deki ateşkes anlaşmasına geri dönme ve Filistin direniş grupları ile işgal güçlerinin aynı kurallara bağlı kalması hususunda mutabakat sağlandı" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, aracılar ve anlaşmanın içeriğine ilişkin detay bilgi verilmedi.
İsrail tarafından da anlaşmayla alakalı herhangi bir açıklama yapılmadı. İsrail savaş uçakları, dün akşam ve bu sabah erken saatlerde aralıklarla düzenlediği Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırılarda, Hamas, İslami Cihad ve direniş gruplarına ait noktaları vurmuştu. Hamas ve İslami Cihad da İsrail'in Filistinliler aleyhinde işlediği suçlara cevap olarak İsrail bölgelerine havan saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.