
3 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA
Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında ifadesi alınan Zeynel A.Y., kedi ve köpekleri kendisinin zehirlemediğini ileri sürerken, görüntüde elinde bidonla nereye gittiğini açıklayamadı. Soruşturma sonunda Doktor Zeynel A.Y. hakkında 'mala zarar verme' suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Gölbaşı 3´üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde, sanık Zeynel A.Y.'nin tutuksuz yargılanmasına başlandı. Hakim karşısına çıkan sanık, avukatının duruşmaya yetişemediğini ve bir sonraki celsede avukatı huzurunda savunma yapmak istediğini söyleyerek savunma yapmadı.
FARE ZEHİRİ KULLANILMIŞ
Duruşmaya katılan site sakinleri ise sanıktan şikâyetçi olduklarını söyledi. Müşteki avukatı Hakan Vural, "Dosyaya hayvanların tamamının can çekişerek, kan kusarak öldüklerine dair fotoğrafları mahkemeye sunuyoruz. Soruşturma kapsamında hayvanlardan alına numuneler veteriner kontrol merkezinde incelenmiş ve merkezde 'pestisit', yani fare zehiri yönünde değerlendirme yapılmıştır. Veterinerin tanık olarak dinlenilmesini istiyoruz. Çünkü hayvanlara can çekişirken veteriner Osman İç ve Şahin Yavaş müdahalede bulunmuştur" dedi.
ANKARA BAROSU DA DAVAYA KATILDI
Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi adını duruşmayı izleyen Avukat Elif Gamze Sağkan da söz olarak, "Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi olarak davaya katılmak ve duruşmaları takip etmek istiyoruz" dedi. Mahkeme de, Sağkan´ın katılma talebinin kabulüne, veterinerlerin tanık olarak dinlenmesine, hayvanların hangi madde ile zehirlendiğini kesin olarak ortaya çıkması için numunelerin Adli Tıp Kurumu´na gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
Özkan ARSLAN/ANKARA, (DHA)