Sucuklu yumurta nasıl yapılır?
Besleyiciliği ve lezzeti ile vazgeçemediğimiz tatlarda sucuklu yumurta... Peki pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi sucuklu yumurta nasıl yapılır? İki değişik tarzda sucuklu yumurta tarifi...
Kahvaltı yapmadan güne başlamayanlar için sofraların baş lezzeti tabii ki sucuklu yumurtadır. Özellikle hafta sonu için sucuk kokmayan bir evde uyanmak istemiyorsanız bu tarifimiz size. Şimdi en pratik şekilde ve tüm usta aşçıları bile kıskandıracak lezzette sucuklu yumurta yapabilmeniz için vereceğimiz tarif ile harika bir güne başlayacaksınız. İşte ayrıntılar…
Sucuklu yumurta için gerekli malzemeler
– ½ kangal sucuk
– 1 kaşık tereyağı
– 4 yumurta
– Tuz
– Karabiber
Sucuklu yumurta yapılışı
Öncelikle sucukları ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde dilimleyin. Tavanın içine dizin ve orta ateşte kızartmaya başlayın. Bu arada diğer tüm malzemeleri hazır edin. Yumurtaları çırpın. Tuz ve çok az karabiberi üzerine atıp bir daha çırpın. Ardından sucukların diğer yüzünü de kızartın ve tereyağını tavaya koyun. Tava kızgın olduğu için yağ hemen yanabilir. Bu nedenle yağı koyduktan sonra karıştırın ve ardından hemen yumurtayı. Dökün. Dilediğiniz miktarda pişirdikten sonra sofraya alabilirsiniz.
Afiyet olsun.
