SOKAK İŞİ/ Bora ERDİN- Eğlence merkezlerinin çıkışında yoğun olarak karşılaşılan midye dolma satıcılarının aylık kazancı 2 bin liraya kadar ulaşabiliyor. Yedi liralık bir tepsi ve marangozda yaptığımız bir tezgaha toplam 17 lira ödedik. 100 adet midyeyi ise 40 liraya aldık.


Tanesi 40 kuruşa gelen midye dolmaları boyutuna göre küçükleri 75 kuruş büyükleri ise 1 liradan sattık. İstanbul Beyoğlu’ndaki eğlence merkezi olan İstiklal Caddesi’nde 6 saat süren denememizde 75 adet midye sattık. 75 adet satıştan 75 lira 50 kuruş kazandık. Tanesi 40 kuruşa gelen midyeden 45 lira 50 kuruş kâr elde ettik.


MARDİNLİLERİN KONTROLÜNDE

Toplu midye alımı için irtibata geçtiğimiz satıcı İstiklal Caddesi’ndeki sokakların belirli gruplar tarafından tutulduğunu söyledi. Toplu mide alımı yaptığımız şahıs bu alanın Mardinlilerin kontrolünde olduğunu ifade etti. Daha çok çocukların çalıştırıldığı  midye dolma satıcılığında en büyük satış ise ana cadde üzerinde yapılıyor. Midye satışı yapan 12 yaşındaki Ömer “Bazı günlerde 200’e yakın midye satabiliyoruz. Biz dört kardeş çalışıyoruz” dedi.