Foto: ANKARA


SÖZCÜ / ANKARA

Bölücü terör örgütünün ambulans şoförleri ve acil tıp teknisyenlerini hedef aldığı ve bunların can güvenliğinin bulunmadığını SÖZCÜ yazarı Saygı Öztürk 18 Eylül’de köşesinde yazdı.

Beytüşşebap’ta yaralıları almak için giden ambulans şoförü Şehmus Dursun şehit edilirken, Acil Tıp Teknisyenleri Emine Sönmez ile 5 gün önce göreve başlayan Muhammed Yıldız ise yara almadan kurtuldu.

Saygı Öztürk, yazısında, teröristlerin artık “ambulanslara el koyduklarını” kaydedip şunları yazmıştı:

“Çözüm süreci” hataları yüce Devletimizin elini-ayağını kırdı. Bir kamu görevlisi görevleri gereği de olsa köylere gidemez hale geldi. Hastalar için ambulans isteniyor. İçinde acil yardım teknisyeninin de bulunduğu araçla köye gidiliyor. Bakıyorsunuz o ambulans bir daha da dönmüyor. Çünkü, teröristler ambulanslara el koyuyor, götürdükleri sağlık teknisyenlerini kendi amaçları doğrultusunda çalıştırıyor. Vali yardımcısından dinliyorum:

“Artık köylere gidemiyoruz. Ambulanslara el konulduğu için ambulans gönderemiyoruz. Çünkü gönderdiklerimize el koyuyorlar. Örgütle bağlantılı olan köylerdeki milisler ambulansları bir daha göndermiyorlar. Hastanelerde polis görev yapması gerekirken, polis bulunduramıyoruz. Teröristler kayda alınmadan hastanelerde muayene ve tedavi ettiriliyor.”Görevleri hayat kurtarmak olanların hayatları tehlikede. Bir hastayı, hastaneye yetiştirmek için çabalayanların başlarına bunlar geliyorsa gerisini siz düşünün.