Ali Ekber ERTÜRK/ANKARA

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, ‘’7 Haziran seçimleri öncesi reçel makinesi açılışı dahi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık neden toplu açılışlara katılmıyor’’ diye sordu.

“Erdoğan, 7 Haziran seçimleri öncesi “toplu açılış” adı altında onlarca ili dolaşarak mitingler düzenlemiş ve Anayasa’yı ihlal ederek seçim çalışması yapmıştır. 7 Haziran seçimleri sonrası bir anda toplu açılışlar bitmiş ve Erdoğan meydanlardan Kaçak Sarayına geri çekilmiştir” diyen Hakverdi, yeni İçişleri Bakanı Selami Altınok’a şu soruları yöneltti:

- Recep Tayyip Erdoğan, Ocak 2015 - Haziran 2015 tarihleri arasında hangi illerde, kaç toplu açılış yapmıştır? Açılan tesislerin listesi nedir?

- 7 Haziran öncesi Malatya’da reçel yapma makinesinin dahi açılışına katılan Erdoğan, 7 Haziran sonrası herhangi bir toplu açılışa katılmış mıdır? Katılmama nedeni 7 Haziran’dan sonra Türkiye’de hiçbir yatırım ve tesis yapılmaması mıdır?

- Erdoğan’ın 01 Kasım 2015 tarihine kadar katılacağı programlar nelerdir? Bu tarihler arasında “Toplu Açılış” törenleri var mıdır?

- Maliyeti ‘Kaçak Saray’ın çok çok altında olan yüzlerce tesis halkımızla birlikte miting havasında açılırken maliyeti milyarlarca lirayı bulan ‘Kaçak Saray’ın açılışını neden Halkımızla birlikte yapılmamıştır? Bunun Sarayın kaçak olması ile ilgisi var mıdır?