Bild, Alman hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberde hükümetin Türk vatandaşlarına vize serbestliğinin 2017 yılında tanınmasını beklediğini yazdı.

DWelle’nin yansıttığı haberde Almanya’nın vize muafiyetinin önceden planlandığı gibi 1 Temmuz’da yürürlüğe girmesini artık olası bulmadığı kaydedilirken buna neden olarak da, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında vize muafiyetinin koşulları konusunda müzakerelerin ‘tıkanması ve müzakerelerin haziran ayı sonuna kadar sona erdirilemeyeceğinin görülmesi’ gösterildi.

Müzakerelerin tıkanmasının ana nedeninin ise, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın reddettiği, terörle mücadele yasasındaki değişiklik talebi olduğu” belirtildi.

TÜRKİYE KOŞULLARI YERİNE GETİRMELİ Al­man­ya Baş­ba­ka­nı An­ge­la Mer­kel, vi­ze mu­afi­ye­ti için Tür­ki­ye­’nin tüm ko­şul­la­rı ­ye­ri­ne ge­tir­me­si­ni is­te­di. Dün­ya İn­sa­ni Zir­ve­si­’nin açı­lış otu­ru­mu­na ka­tıl­mak üze­re İs­tan­bu­l’­a ge­len Al­man li­der, Tür­ki­ye­’de güç­lü bir par­la­men­to­ya ih­ti­yaç duy­duk­la­rı­nı be­lir­tti. Mer­kel, “Ay­nı za­man­da ba­ğım­sız bir yar­gı sis­te­mi ve ba­ğım­sız bir med­ya­ya da ih­ti­ya­cı­mız ol­du­ğu­nu dü­şün­dü­ğü­mü de açık­ça di­le ge­tir­di­m” di­ye ek­le­di. TÜRKİYE KOŞULLARI YERİNE GETİRMELİ
Al­man­ya Baş­ba­ka­nı An­ge­la Mer­kel, vi­ze mu­afi­ye­ti için Tür­ki­ye­’nin tüm ko­şul­la­rı ­ye­ri­ne ge­tir­me­si­ni is­te­di. Dün­ya İn­sa­ni Zir­ve­si­’nin açı­lış otu­ru­mu­na ka­tıl­mak üze­re İs­tan­bu­l’­a ge­len Al­man li­der, Tür­ki­ye­’de güç­lü bir par­la­men­to­ya ih­ti­yaç duy­duk­la­rı­nı be­lir­tti. Mer­kel, “Ay­nı za­man­da ba­ğım­sız bir yar­gı sis­te­mi ve ba­ğım­sız bir med­ya­ya da ih­ti­ya­cı­mız ol­du­ğu­nu dü­şün­dü­ğü­mü de açık­ça di­le ge­tir­di­m” di­ye ek­le­di.