Sevgili okuyucularım, bugün yazıma son günlerin müzik dünyasında yıldızı çok parlayan ve hatta iyi yönde çok fazla konuşulan ismi Simge Sağın’la başlamak istiyorum. İstanbul Şişli doğumlu Simge Sağın, geçen yıl ‘Miş miş’ isimli parçasıyla En Çok Dinlenilen Şarkı ve aynı zamanda Çok Söylenilen ve Sevilen Şarkıcı ödüllerine layık görüldü. Program olarak bu yıl hangi kurum ve kuruluş tarafından ödül aldıysak Simge Sağın da oradan ödül alıyordu. Ülkemizin bence en değişik tonda şarkı okuyabilen sanatçısı diyebiliriz. Bu tarz okuyan sanatçıların başında Sertab Erener ve Candan Erçetin gelir. Simge’nin hem stil hem de kreatif anlamda majör bir çizgisi var. Kulağı çok iyi ve aynı zamanda müziği ruhunda yaşatıp, onunla beslenen kişiliğe sahip. ‘Miş miş’le çok büyük sükse yapan Simge Sağın konserden konsere koşuyor. Simge ‘Miş miş’le bütün video klip oynatan müzik kanallarında haftalarca listelerde 1 numara kalmayı başarmıştı. Klip çok renkli ve cıvıl cıvıldı. Müzik kanalları büyük reytinglerini bu parçanın video klibinden yaptılar.

* * *

Enfes bir inisiyatifle Sezen Aksu ile Deniz Erten’in yazdığı ‘Yankı’ şarkısı, bir single çalışması ile hayatımıza girdi. Simge’nin ‘Yankı’ya nostaljik bir binada yüksek bir tavanda çektigi video klibin seyir gücü ise inanılmaz güzel. Avrupa esintisi taşıyan parça adeta bir hayat hikayesine benziyor. İnişler ve çıkışlar var. Melodinin yükseldiği yerlerde duygu çoşuyor. ‘Miş miş’in renk skalasından ‘Yankı’nın naif duruşuna geçiş yapılmış. Bu parçada insanın kendini hissetmesi ve tanıması var. Simge Sağın, abartısız, özel hayatını hiçbir şekilde reklam yapmadan sadece kendi sanatını kullanarak sessiz sedasız örnek bir yaşamla, rotasını zirveye çevirdi. Ben buna 2016 Simge Sağın Fırtınası diyorum.

* * *

Sezon sonuna yaklaştığımız şu günlerde diziler yavaş yavaş senaryolarını finale doğru ayarlıyorlar. Dizilerin reyting yarışında bu yıl pazartesi akşamları Prime time’da ‘Paramparça’ ve ‘Kırgın Çicekler’, salı günleri ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’, çarşamba akşamları ‘Diriliş Ertuğrul’ ve ‘Kara Sevda’, perşembe geceleri Total’de ‘Kurtlar Vadisi Pusu’, AB kategorisinde ise ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ vardı. Cuma günleri ise ‘Kiralık Aşk’, ‘Arka Sokaklar’ ve ‘Karagül’ dizileri zirve için yarıştılar. Cumartesi günleri ise ‘Hanım Köylü’ ve ‘Tatlı İntikam’ın rekabeti var. Onbir ayın sultanı mübarek Ramazan günleri yarın başlıyor. Nihat Hatipoğlu her zamanki gibi ATV’de iftar ve sahur olmak üzere programlarını yapacak. Son günlerin önemli ismi Fatih Çıtlak ise Star TV’de programlarını gerçekleştirecek. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum. Diğer yanda ise çocukluğumuzun efsanesi, Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Muhammed Ali hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, tüm sevenleri ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.