Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Fransa eski Cumhurbaşkanı François Hollande, kurban yakınları ve küçük bir politikacı grubuyla 6 ayrı noktada düzenlenen törenle, saldırının kurbanlarını andı. Törenlerin tümünde büyük bir sessizlik hakim olurken, en duygusal anlar 90 kişinin 20 dakika içinde yaşamını yitirdiği Bataclan konser salonunun önünde yaşandı. Kurban yakınları ve politikacılar gözyaşları içinde birbirine sarıldı.

KORKMAYA DEVAM ETMELİYİZ
Fransız Komünist Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Jean-Luc Mélenchon'da Bataclan'daki anma törenine katıldı.
Törende, Fas doğumlu Fransız siyasetçi 'Korkmaya devam etmeliyiz!' diyerek 1 Kasım'da kaldırılan olağanüstü hal (OHAL) uygulamasını da eleştirdi.

Fransa'da 13 Kasım 2015'teki terör saldırılarından sonra olağanüstü hal (OHAL) uygulamasına karar verilmişti.  OHAL ilanından bugüne kadar geçen 719 gün boyunca toplam 32 terör saldırısı girişimi önlendi, 4 bin 457 adrese polis baskını gerçekleştirildi, 625 silah ele geçirildi, 998 soruşturma açıldı, 752 kişi hakkında ev hapsi kararı verildi.

Bunun yanında, ülke genelinde teröre destek veren 19 cami kapatıldı, bunlardan 11'i OHAL dönemi boyunca kapalı tutuldu ve hiç açılmadı.

Fransız Komünist Parti lideri Jean-Luc Mélenchon, bütün bu önlemlere rağmen ülkeden teröristlerin tamamen temizlendiğine inanmıyor.

basliksiz-1-kurtarildi

ÇOK SAYIDA MÜSLÜMAN DA TERÖR SALDIRILARINI KINADI
Protesto gösterilerine Fransız vatandaşlarının yanı sıra çok sayıda Müslüman da katıldı.
Üzerinde 'Müslümanlar'da terörizme karşı' yazılı t-shirt'ler taşıyan topluluk Bataclan konser salonunun önünde sessizce kayıplara yas tuttu.

Fransız devleti bugüne kadar Paris saldırılarında yaşamını yitirenlerin yakınlarına toplam 64 milyon Euro tazminat ödedi.