Suudi Arabistan Kasım ayı başında yaşanan "prens tutuklamaları" ile sarsılmıştı. Açıklamalara göre "yolsuzluk operasyonu" kapsamında gözaltına alınan ultra zengin prensler başkent Riyad'daki Ritz-Carlton Otel'inde tutuluyor.

Tutuklanan isimler arasında Suudi bakanlar, prensler ve iş adamları bulunuyor.

Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın tahta gelmeden önce rakiplerini tasfiye ettiği bir hareket olarak da yorumlanan operasyonlarda Suud ailesine mensup birçok milyarder Prens gözaltına alındı.

Suudi yetkililere göre Veliaht Muhammed bin Salman sıkça otele giderek gözaltında tutulan Prensler ile pazarlık yapıyor.

Prenslerin özgürlükleri karşılığında servetlerinin yarısından fazlasının istendiği belirtildi. Muhammed bin Salman'ın bu yolla Suudi Arabistan ekonomisindeki 79 milyar dolarlık açığı karşılayabileği Suudi yetkililerce doğrulandı.

Ancak Prensler bu anlaşmayı kabul etseler bile tam anlamıyla "özgür" olamıyor çünkü Muhammed bin Salman tarafından yapılan teklife göre gözaltında bulunan prensler ve bakanlar anlaşma kabul edilirse ev hapsinde tutulmaya başlanacaklar.

Suudi yetkililer birçok Suudi Prens'in teklifi kabul ettiğini ancak bazılarının "daha iyi şartlardaki anlaşmaları" beklediklerini belirtti.

Gözaltında bulunan bakan, prens ve iş adamlarının tutulduğu Riyad'daki Ritz-Carlton Oteli...