Türkiye'nin Suriye'deki IŞİD, Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine karşı başlattığı operasyon beşinci gününe girdi. PKK'ya karşı düzenlenen hava saldırısıs Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde protesto edildi. Protestoya HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın kan donduran sözleri damgasını vurdu.

Abdullah Zeydan "PKK, Türkiye’yi ve Ortadoğu’yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. Eğer PKK Türkiye’yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK’nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyle boğar" dedi.

HDP'li Abdullah Zeydan, Abdullah Öcalan’ın 3 yıl önce bir mektupla başlattığı "barış ve çözüm süreci"nin provakasyonlarla bitirilmeye çalışıldığını savundu. Devletin Kuzey Irak'taki terör yuvalarını bombalayarak çözüm sürecini bitirdiğini belirten Zeydan şöyle konuştu:

"Kürt halkının onurlu evlatları, DAİŞ gibi vahşi terör örgütüne savaşırken adeta bunun intikamını alırcasına AKP hükümeti PKK’yı ve gerillayı bombalamıştır. PKK’nin YPG’nin DAİŞ’e verdiği zarar AKP hükümetinin zoruna gitmiştir. Kuzey Kürdistan’dan ve Türkiye’nin her yerinden bir kez daha haykırıyoruz size savaş yaptırmayacağız. Sizin savaş üzerinde yürüttüğünüz bu konsepti bundan önceki provokasyonlarınız bu halk nasıl boşa çıkarmışsa bundan sonrada bu halk sizin bu savaştaki ısrarınızı boşa çıkaracaktır. 7 Haziran da Türkiye demokrasi göçlerinin göstermiş olduğu iradeyi kabullenemiyorsunuz."

"PKK, HALK HAREKETİDİR"

Bölücü örgüt PKK’nın bir halk hareketi olduğunu savunan Zeydan "PKK, Türkiye’yi ve Ortadoğu’yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. Eğer PKK Türkiye’yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK’nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyle boğar. Ateşle oyunuyorsunuz, bu anlaşılmaz tekçi, zihniyetçi iktidar hırsından vazgeçin Türkiye’de Sayın Abdullah Öcal’ın ve Kürt halk hareketinin sayesinde üç yıldır duran bir kardeş kanı var, kardeş kanının tekrardan dökülmesini isteyen AKP zihniyetine ve Erdoğan’nın tekçi zihniyetine Kürt halkı elbette karşı çıkacaktır" dedi.

PKK ve IŞİD saldırıları... Son bir haftanın kanlı bilançosu

PKK ve IŞİD saldırıları... Son bir haftanın kanlı bilançosu


'Yürütülen operasyonların bütün amacı...'

'Yürütülen operasyonların bütün amacı...'