Haber/Aydın Demir

Bu bayram da dar gelirlilerin alış veriş adresi yine Mahmutpaşa Çarşısı oldu. Döviz kurlarındaki hareketlilik nedeniyle işleri durma noktasına gelen Mahmutpaşa esnafı, Kurban Bayramı öncesi İstanbulluların alışverişe çıkması ile nefes aldı. Dar gelirli vatandaşlar Mahmutpaşa’nın yanı sıra bazı semtlerde kurulan sosyete pazarından da alışveriş yaparak bayrama hazırlandı.

25 LİRAYA PANTOLON 

İstanbullular tatil yerlerine akın ederken, ekonomik durumları tatile çıkmaya elverişli olmayıp, bayramı İstanbul’da geçirecek  vatandaşlar da alışverişlerini bütçelerine uygun yerlerde yaptı. Dar gelirli vatandaşların ucuz alışverişinin adresi bu yıl yine Eminönü ve Mahmutpaşa oldu.  Çoluk çocuk bayram alışverişine çıkan vatandaşlar, AVM ve lüks mağazalarda 80-90 TL arasında satılan pantolonu Mahmutpaşa’da 25 TL’den alma imkanı buldu. Mahmutpaşa’da erkek gömlekleri 15 ile 25 TL arasından alıcı buldu.

Ailesi ile Mahmutpaşa’ya alışverişe gelen Bestami Ekici adlı vatandaş, AVM’lerde fiyatların çok pahalı olduğunu, asgari ücretle geçinmek zorunda olduğundan her şeyin hesabını yaptığını belirterek, “Mahmutpaşa ve sosyete pazarında bütçemize uygun ürünler bulabiliyoruz. Eşim ve 3 çocuğum için yaptığımız alışveriş 250  TL tuttu. Bir dahaki bayrama kadar bu elbiselerle idare etmeye çalışacağız” dedi.

Emekli maaşı ile geçinmek zorunda olduğunu kaydeden Zeki Erdil  ise “Torunlarım için bayramlık almaya geldim.  Mağazaların önünden vitrine bakarak geçebiliyoruz, emekliler için lüks mağazalardan alışveriş yapmak hayal” diye konuştu.

09-mahmutpasa

İzdiham oluştu


Bayram alışverişi için Mısır Çarşısı ile Eminönü Halk Pazarı’na giden vatandaşlar, alışveriş için ise Mahmutpaşa’yı tercih etti. İşleri durma noktasına gelen Mahmutpaşa esnafı bayram alışverişi nedeniyle nefes alırken, vatandaşlar ise ucuza bayramlıklarını almanın sevincini yaşadı.

09-kahve

Kahve kuyruğuna girdiler


Tarihi Kurukahveci Mehmed Efendi’nin önünde kahve  almak isteyenler uzun kuyruklar oluştururken, 100  gramlık kahve 5 TL’den vatandaşa ulaştı. Dökme şekerin kilosu 9 TL’den başlayıp 19 TL’ye kadar satışa sunulurken, lokumun kilosu 8 ile 20  TL arasında değişen fiyatlardan vitrinlerde yerini aldı. Mısır Çarşısı’nda misafirlere ikram edilecek 400 gramlık kolonya 15  TL’den satılırken, dökme çikolatanın kilosu 15 TL’den etiketlendi.