Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları: 

Sizleri en kalbi duygularımla saygıyla selamlıyorum.Bugün gerek ülkemizin kalkınması adına gerekse Rusya ile enerji alanında işbirliğimiz adına tarihi bir güne tanıklık ediyoruz. Kendisine ve kıymetli heyet üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Ülkelerimizin son 15 yılda ikili münasebetlerde aldığı mesafe geleceğimiz adına çok önemli bir referanstır.

640x640

2017 yılında yüzde 7.4 oranında büyüme başarısı sergiledik. 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefliyoruz. Enerji sektörümüzün her alanında yatırımlarımız devam ediyor. Yaptığımız planlamalar içinde nükleer enerji önemli bir yer tutuyor. Halen 16 ülkede 55 nükleer santral inşaat halindedir.

2nisannukleergraf-1

İlk reaktörün 2023 yılında devreye alınmasıyla Türkiye'de nükleer enerji kullanan ülkeler arasına girecek Akkuyu tüm üniteleri ile devreye girdiğinde ülkemizin elektrik ihtiyacının yüzde 10'Unu karşılayacak. Karbondioksit salınımı bulunmayan nükleer santraller temiz bir enerji, kaynağıdır.

640x640-1

Türkiye'nin pek çok yatırım ve eseri gibi ülkemizin yarım asırlık hayali olan Akkuyu projesini hayata geçirmek de bize nasip oldu. Sayın Putin başta olmak üzere tüm Rus makamları ile çok yakın mesaimiz oldu.

Sayın başbakanımıza, TBMM başkan ve vekillerine de bu süreçte verdikleri destek için hepsine ayrıca teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden çalışan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımıza da tebriklerimi iletiyorum. Hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.