İki gündür gözler Vietnam'daydı... Bunun sebebi de ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un başta nükleer silahlanma konusu olmak üzere birçok konuda masaya oturmasıydı... Dün iki liderin de gülümseyerek ılımlı mesajlar verdiği toplantıda bugün hiç beklenmeyen bir şey oldu.

Daha önce TSİ 10:00'da bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıklayan Trump, toplantıya 10:20 sularında geldi. Trump'ın yüzünün asık ve ciddi olması dikkat çekti.


ABD ile Kuzey Kore arasında gerçekleşen görüşmeler iki saat erken bitti ve Beyaz Saray, "Anlaşma sağlayamadık" açıklamasını yaptı. Trump'ın TSİ 11:30 sularında gerçekleştirmesi planlanan toplantısı 1.5 saat erkene çekilirken Trump, TSİ 10:20 sularında tek başına basın toplantısı düzenledi. Trump, "Kuzey Kore ile herhangi bir anlaşma imzalamama kararı aldık. Çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Zirvenin ilk gününde hem Trump hem de Kim etrafa gülücükler saçarken zirvenin ikinci gününde yüzler asıldı.


Zirvede çok verimli zaman geçirdiklerini söyleyen Trump, "Bir şey imzalamanın iyi bir şey olmadığı konusunda fikir birliğine vardık. Kim iyi bir eleman ve değişik bir karakter. İlişkimiz çok kuvvetli fakat bazen ayrılmak zorunda kalabilirsiniz. Basitçe anlatmak gerekirse bizden yaptırımları tamamen kaldırmamızı istedi fakat biz bunu yapamayız, dolayısıyla masadan kalktık. Yaptırımların kaldırılması karşısında ülkenin nükleer silahlardan arındırılmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.