Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı açıklamada 23 Haziran'da yapılacak olan İstanbul seçimlerine katılmayacaklarını açıkladı.

Sosyal medya hesabı twitter üzerinden açıklamada bulunan Genel Başkan Uysal, “Demokrat Parti olarak YSK tarafından iptal edilen ve 23 Haziran’da yenilenecek olan adeta ‘2. Tur’ hüviyetindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine hem teşkilatımız hem de yetkili kurullarımızda yaptığımız değerlendirmeler neticesinde katılmama kararı almış bulunmaktayız” dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika... DSP: Adayımız çekildi başka aday göstermeyeceğiz" desc="DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 23 Haziran'da İstanbul'da yapılacak seçimde aday çıkarmama kararı aldıklarını bildirdi. Kararı parti meclisinde aldıklarını ifade eden Aksakal, 'DSP olarak böyle bir kanunsuzluğa sessiz kalmamız düşünülemezdi. Dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Muammer Aydın adaylıktan çekilmiştir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/12/iecrop/dsp-logo_16_9_1557673354.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-dsp-adayimiz-cekildi-baska-aday-gostermeyecegiz-4769212/"]

Demokrat Parti 31 Mart'ta yapılan seçimlerde Ersan Gökgöz'ü aday göstermişti. Gökgöz 22 bin 544, yani geçerli oyların yüzde 0,26'sını almıştı.