Ermenistan’ın Azerbaycan sınır hattına gerçekleştirdiği saldırıların ardından başlayan çatışmalar sonrası tüm dünya gözünü Ermenistan-Azerbaycan sınırına çevirdi.

Bölgede tansiyon artmaya devam ederken birçok lider Ermenistan ve Azerbaycan liderleri ile telefon görüşmelerine devam ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile 2 gün önce telefon görüşmesi gerçekleştirdikten sonra bugün de yeni bir görüşme yaptı.

Görüşmeye dair Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Ermeni tarafının girişimiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında telefon görüşmesi gerçekleşti.

* Vladimir Putin, devam eden çatışmalarla ilgili endişelerini dile getirdi. Çatışan tarafların acilen ateşi kesmesi ve krizi yatıştırmaya yönelik tedbirler alınmasının gerekliliğine vurgu yapıldı. (İHA)


[old_news_related_template title="Bloomberg'den Azerbaycan-Ermenistan çatışmasıyla ilgili dikkat çeken yorum: Erdoğan'ın en büyük umudu masada yer bulmak" desc="ABD merkezli Bloomberg, Azerbaycan-Ermenistan çatışmasını Türkiye açısından irdeleyen bir analize yer verdi. Yazıda, 'Erdoğan, Azerbaycan yüzünden kendini geri dönüşü zor bir durumun içine soktu. En büyük umudu Putin'in müzakere masasında kendisine de bir yer vermesi olacaktır' ifadeleri yer aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/29/iecrop/putin-erdogan-reuters-2_16_9_1601385911.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/bloombergden-azerbaycan-ermenistan-catismasiyla-ilgili-dikkat-ceken-yorum-erdoganin-en-buyuk-umudu-masada-yer-bulmak-6059686/"]

[old_news_related_template title="Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Türkiye çatışmada taraf değil!" desc="Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın Türkiye iddialarıyla ilgili açıklama yaparak 'Türkiye çatışmada taraf değildir' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/29/iecrop/aliyev-reuters_16_9_1601396468.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/azerbaycan-cumhurbaskani-aliyev-turkiye-catismada-taraf-degil-6059919/"]