Corona virüsü salgınının merkezi haline gelen ABD'de bir de yangın kâbusu yaşanıyor. California eyaletinde uzun süredir devam eden yangınlar vatandaşların hayatını tehlikeye atıyor. Kontrol altına alınamayan yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi aralıksız devam ediyor.

GÖKYÜZÜNÜN RENGİ DEĞİŞTİ

Cuma günü başlayan Creek yangınının şu ana kadar 144 bin dönüm araziyi kül ettiği açıklandı. Eyalet genelinde devam eden yangınların ardından San Francisco kentinde gökyüzü turuncu renge büründü.

Yangın nedeniyle Francisco kentinde gökyüzü turuncu renge büründü. (Foto: Reuters)


Gökyüzündeki renk değişiminin, eyaletin kuzeyindeki Mendocino Ulusal Ormanı yakınlarındaki yangın nedeniyle olduğu belirtildi. San Francisco sakinleri dışarıya baktıklarında büyük şaşkınlık yaşarken, cep telefonları ile çektikleri fotoğrafları hızla sosyal medyada paylaşmaya başladı.

Vali Newsom, ABD’de bu yıl 2 milyon dönümden fazla arazi yandığını açıkladı. (Foto: Reuters)


VALİ AÇIKLAMADA BULUNDU

Öte yandan California Valisi Gavin Newsom dün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “ABD’de bu yıl 2 milyon dönümden fazla arazi yandı ve daha en yoğun yangın sezonuna ulaşmadık” ifadelerini kullandı.

Cuma günü başlayan Creek yangını şu ana kadar 144 bin dönüm araziyi kül etti. (Foto: Reuters)


Newsom, 2020 yılında 7 bin 606 yangının çıktığını bu yangınların 2.3 milyon dönüm araziyi etkileyerek geçen yıla göre daha aktif olduğunu açıkladı. (İHA)