Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 06 Aralık 2020 tarihinde saat 14.00’ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecek.

ÖSYM, sınava katılacakların saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacağı konusunda uyarıda bulundu.

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ

ALES NEDİR?

Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları veren ve tam adı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavı olan ALES, ÖSYM tarafından düzenleniyor.

[old_news_related_template title="KPSS sonuçları açıklandı" desc="ÖSYM, KPSS ön lisans sonuçlarını açıkladı. İki yıllık üniversite mezunlarına memur olma yolunu açan KPSS ön lisans sonuçları ÖSYM'nin sitesinden kontrol edilecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/26/iecrop/osym_depo_16_9_1606376084.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/kpss-on-lisans-sonuclari-icin-buyuk-gun-geldi-6141566/"]