Dünya genelinde maddi manevi yıkıma yol açan corona virüsü nedeniyle ülkemizde de eğitimde aksamalar yaşanıyor. Salgın önlemleri kapsamında kademeli olarak eğitimin başlamasıyla 21 Eylül'de ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencileri  yüz yüze eğitime geçiş yapmıştı.

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz yüze eğitim hakkında şunları söyledi:

- Eğitimde daha önce okul öncesi ve 1. sınıflarda yüz yüze eğitimi sınırlı bir şekilde başlatmıştık. Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık.

- 2, 3 ve 4. sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar neticesinde başlatıyoruz.

- Bunlara ilave olarak ortaokul 8 ve lise 12. sınıflarda belirlenen kurallar dahilinde yüz yüze eğitime geçilecek. Uygun bulunan köy okullarında da yüz yüze eğitimde herhangi bir engel görülmemiştir.

- İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren bu tabletleri MEB olarak dağıtmaya başlatıyoruz.

[old_news_related_template title="Son dakika... Kabine toplantısı sona erdi! Erdoğan'dan yüz yüze eğitim açıklaması" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre yüz yüze eğitimin kapsamı genişletildi. Erdoğan, ilkokul ikinci, üçüncü, dördüncü ile ortaokul sekiz ve lise on ikinci sınıflarda yine yüz yüze eğitime geçileceğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-kabine-toplantisi-sona-erdi-erdogandan-yuz-yuze-egitim-aciklamasi-6067900/"]

[old_news_related_template title="Okullar mesleki ve teknik liseler için de açıldı! Yüz yüze eğitim nasıl olacak?" desc="Geçtiğimiz haftalarda ilkokul 1. sınıf ve okul öncesi sınıfı öğrencilerinin okula adım atmasının ardından, mesleki ve teknik anadolu liseleri, çok programlı anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar lisesi ile spor lisesi öğrencileri, bugünden itibaren yüz yüze uygulama eğitimlerine başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/05/iecrop/okullar-ne-zaman-shutter_16_9_1601873110.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/okullar-bugun-aciliyor-mesleki-ve-teknik-liselerde-yuz-yuze-egitim-nasil-olacak-6066976/"]