BBC Türkçe'de yer alan habere göre; İnternet üzerinden satış yapan perakende devi Amazon, corona virüs sebebiyle internetten yapılan alışverişlerin büyük oranda artması sonucu ABD'de 100 bin yeni eleman alacağını açıkladı. Amazon'un halihazırda 798 bin çalışanı bulunuyor. Türkiye'de 100 bin kişiyi istihdam eden bir özel şirket yok. 2019 faaliyet raporuna göre Türkiye'de en fazla insan istihdam eden şirket 93 bin personel ile Koç Holding.

Karantinada ürün bulamama kaygısıyla rafları boşaltan müşteriler, corona virüs salgınında evlerinde daha çok internet üzerinden alışveriş yapıyor ve satın aldıkları ürünler adreslerine teslim ediliyor.

Özellikle hijyen ürünlerinin mağazada düzenlenmesi ve evlere teslim için çok sayıda elemana ihtiyaç duyan Amazon'un yanı sıra Albertsons, Kroger ve Raley's gibi firmalar, yeni eleman alımı için ilan vereceklerini duyurdu.

Bu şirketler, salgına kadar restoran, bar ve kafelerde çalışan, çoğu evlere servis yapan ancak tüm bu mekanların geçici süre kapatılması sebebiyle işsiz kalan elemanlara yöneldi.

Amazon, eleman alımı yapacağını duyurduğu açıklamasında "Bu elemanların hayat normale dönene kadar ve eski iş yerleri açıldığında kendilerini tekrar çağırana kadar bizimle çalışabileceklerini bilmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.



[old_news_related_template title="Corona virüsü belirtileri neler, insan vücudunu nasıl etkiliyor? İşte corona virüsünden korunma yolları..." desc="Türkiye’de corona virüsü vakalarının artmasının ardından vatandaşlar korunma yollarını araştırmaya başladı. Yeni tanılarla birlikte toplam hasta sayısının 47 olduğunu belirten Bakan Koca, 'Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek' dedi. Peki corona virüsünün belirtileri neler? İşte Sağlık Bakanlığı tarafından anlatılan korunma yolları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/17/iecrop/corona-virusu-reuters_16_9_1584423143.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/corona-virusunden-korunma-yollari-neler-iste-corona-virusu-belirtileri-5683209/"]