Her yıl onlarca ülkeden yüzlerce firmanın katıldığı ve ürünlerini toplamda 96 bin metrekare açık ve kapalı alanda sergilediği Konya Tarım Fuarı, Corona virüsü nedeniyle ertelendi. 17-21 Mart tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan fuarın 2-6 Haziran tarihleri arasında yapılacağı öğrenildi.



ORTAK KARARLA ALINDI

Konya Ticaret Odası (KTO) da üyelerine gönderdiği açıklamada, "17-21 Mart 2020 tarihleri arasında Konya’da düzenlenecek olan Konya Tarım Fuarı, birçok ülkeyi etkisi altına alan Covid-19 salgınına istinaden -Üyelerimizden gelen çok yoğun talep nedeniyle- toplum sağlığı üzerinde risk oluşturmamasını teminen birliğimizin talebi ve ilgili paydaşların ortak kararı sonucunda 02-06 Haziran 2020 tarihine ertelenmiştir" ifadelerine yer verdi.



TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FUARI OLMA ÖZELLİĞİNE SAHİP

Her yıl, Türkiye’nin her şehrinden ve dünyanın birçok ülkesinden yüz binlerce insanı Konya’ya çeken Tarım Fuarı bu alanda Türkiye’nin birinci, Avrupa’nın ise üçüncü en büyük fuarı olma özelliğine sahip.

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı'ndan corona açıklaması: 2 bin şüpheli vaka incelendi" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de corona virüs vakaları olduğu iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. 2 bin şüpheli vakadan numune alındığını, hepsinin temiz çıktığını belirten Koca, yurt dışından dönenleri de uyardı: 14 gün boyunca evden çıkmayın. Herhangi bir sağlık kurumundan rapor alabilirsiniz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/09/iecrop/fahrettin-koca-dha-1_16_9_1583765959.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/saglik-bakanindan-corona-aciklamasi-iran-gec-kalmasaydi-5669633/"]

 

CORONA VİRÜSÜ NEDİR?

Corona virüsleri, hayvanlar arasında yaygın olan bir grup virüstür. Nadiren bazı durumlarda, bilim insanları Corona virüslerinin “zoonotik” olduğunu belirtiyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre; “zoonotik” ifadesi, virüslerin hayvandan insana geçebileceği anlamına geliyor.

CORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ

Corona virüsü semptomları şöyle: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı, kesin olmamakla birlikte birkaç gün sürebilecek ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor. MERS ve Sars gibi ölümcül olabilen ve insana geçen bazı Corona virüsleri olduğu biliniyor.

CORONA VİRÜSÜ NASIL YAYILIYOR?

Corona virüsleri insanların hayvanlara temasıyla yayılabiliyor. Virüsün insandan insana geçmesi ise bir kişinin virüsle enfekte olmuş bir kişinin salgısıyla temasıyla gerçekleşiyor. Çinli bir virolog, virüsün kaynağının muhtemelen yarasalar olduğunu öne süren bir çalışma yayınladı.

CORONA VİRÜSÜ TEDAVİSİ

Corona virüslerinin spesifik bir tedavisi bulunmuyor. Çoğu zaman semptomlar kendi kendine geçiyor. Hekimler, ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar yazarak semptomatik (belirtilerin giderilmesine yönelik) tedavi uyguluyor.

Doktorlar, oda nemlendirici ve sıcak duşun boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi geleceğini söylüyor. Hastalanan insanların bol sıvı tüketmesi, mümkün olduğunca dinlenmesi ve uyuması gerekiyor.

[old_news_related_template title="Son dakika... Avrupa'da Corona paniği! Kıbrıs'ta görüldü, İtalya'da 97 kişi daha öldü" desc="Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde ilk Corona virüsü vakalarının tespit edildiği duyuruldu. Hastalardan birinin kısa süre önce İtalya'dan ülkeye döndüğü diğerinin ise İngiltere'den geldiği belirtildi. Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan son açıklamada ise Corona virüsünün pandemi haline gelme ihtimalinin oldukça yükseldiğine dikkat çekildi. İtalyan yetkililer ölü sayısının 366'dan 463'e yükseldiği haberini verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/09/iecrop/corona-reuters-2_16_9_1583779049.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/son-dakika-kktcde-ilk-corona-virusu-vakasi-tespit-edildi-5669883/"]

[old_news_related_template title="Fransa'da Kültür Bakanı'na yapılan Corona virüsü testi pozitif çıktı!" desc="Fransa Kültür Bakanı Franck Riester'e yapılan Corona virüsü testinin pozitif çıktığı duyuruldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/09/iecrop/fransa-reuters_16_9_1583782216.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/fransada-kultur-bakanina-yapilan-corona-virusu-testi-pozitif-cikti-5670076/"]

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Corona virüsü uyarısı!" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilciği önünde kendisini bekleyen Türklere hitaben yaptığı konuşmada, Corona virüsü konusunda dikkatli olunmasını istedi. Erdoğan, 'Ellerimizin yıkanmasından tutunuz birbirimizle öpüşmeye kadar dikkatli olacağız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/09/iecrop/erdogan-dha-1_16_9_1583770372.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-corona-virusu-uyarisi-5669898/"]