Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy CNN Türk yayınında açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy 2020 yılı için 58 milyon turist hedefi konduğunu söyledi. Bakan corona virüsü sürecinde verilen desteklerle ilgili de detayları paylaştı.

Bakan Ersoy, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) aidatlarının bu yıl alınmayacağını belirtirken Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı'nda kiraların da 3 ay ertelendiğini söyledi.

Ersoy, öngörülerinin turizm sezonunun mayıs ayı sonuna ertelenmesi yönünde olduğunu söylerken, "İnşallah Ramazan Bayramında tekrar turizm hareketlerinin başlayacağını görürüz. Tabii ilk hareketler iç turizmde başlayacak." dedi.

'ASKIDAKİ PERSONEL KISA ÇALIŞMADAN FAYDALANABİLİR'


Bu yıl 58 milyon turist hedefi koyduklarını söyleyen Bakan Ersoy, "Askıdaki personel kısa çalışma programına dahil edilebiliyor. İşletmeler personelini çağırsın ve programdan yararlandırsın." açıklamasında bulundu.

Bakan Ersoy tatil planlarını iptal etmek isteyen vatandaşların tüketici hakları kapsamında hareket edebileceğini belirtirken, özel tiyatrolar için de destek paketi hazırladıklarını açıkladı.

[old_news_related_template title="'Salgın turizme zarar vermemeli' diyen Bakan Mehmet Ersoy: Koronavirüsü adım adım izliyoruz" desc="Yurtdışında ‘koronavirüs alarmı’ diye bir algı oluşursa turizme kalıcı zarar verebileceği uyarısında bulunan Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, “Eğer biz bu algıyı doğru yönetemezsek, başta turizm sektörü olmak üzere ekonomi olumsuz etkilenir” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/29/iecrop/mehmet-ersoy-sozcu-2_16_9_1580338286.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/salgin-turizme-zarar-vermemeli-diyen-bakan-mehmet-ersoy-koronavirusu-adim-adim-izliyoruz-5596301/"]