Aydın’ın Söke ilçesinde Ovacık mevkisindeki saat 15.00 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı.

Yangın şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürüde büyüdü. Yangına 2 uçak, 6 helikopter, çevre il ve ilçelerden gelen ekipler müdahale etti.

Foto: SÖZCÜ


Ekipler, yangının ormanın devamındaki Kalamaki Milli Parkı'na yönelmemesi için büyük çaba harcadı.

Foto: SÖZCÜ


Rüzgarın yön değiştirmesiyle alevler Söke’nin Çeltikçi ve Yenidoğan mahallelerine yöneldi. Söke ilçesi bir süre duman altında kaldı.

Foto: SÖZCÜ


ARICILAR KOVAN DERDİNE DÜŞTÜ

Arıcıların yoğun olduğu bölgede yüzlerce arı kovanı alevlere teslim oldu. Kovanlarını kurtarmak isteyen arıcılar ise zamanla yarıştı.

Yangın söndürme ekipleri alevleri kontrol altına almaya çalışırken, arıcılarda yangından kurtarabildikleri kovanlarını kamyonetlere yükleyerek alevlerden kaçırmaya çalıştı.

Foto: SÖZCÜ


50 HANE TAHLİYE EDİLDİ

Yangınla ilgili açıklama yapan Söke Kaymakamı Soner Zeybek, şiddetli rüzgarın etkili olduğunu vurgulayarak "Yenidoğan Mahallesi'nde 50 hane dumandan etkilenmesin diye tahliye edildi" dedi.

Foto: SÖZCÜ


ÇERÇİOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Yerleşim yerlerine yakın bir yerde çıkan yangınla ilgili açıklamada bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir ekiplerinin yangın alanında söndürme çalışmaları için tüm imkanları ile seferber olduğunu belirterek vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti.