İzmir’in Karşıyaka ilçesi belediye başkanı Cemil Tugay, kent sokaklarında Coronavirüs uyarısı yaptı. Tıp doktoru olan Cemil Tugay, sokakta karşılaştığı yurttaşları tek tek durdurarak sohbet etti, uyarılara aldırmayanların evlerine dönmelerini istedi.

Bilim dünyasının ikazlarına dikkat çeken Tugay, virüsten korunmak için evden çıkmamanın önemini vurguladı.

65 YAŞ ÜSTÜNE ÖZEL SİPARİŞ EKİBİ

Tugay, Karşıyaka Belediyesi’nin 44 1 575 numaralı hizmet hattını devreye soktuğunu, özellikle 65 yaş üstü yurttaşların ihtiyaçları için bu telefondan belediye ekiplerine ulaşabileceğini belirtti.

Tugay, “Karşıyakalılar’ın can güvenliği bizim için her konudan önce gelir. Bu zorlu günlerde virüsten korunmaları için evlerinde olmalarını istiyoruz. Yanlarında olduğumuzu bilsinler. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçları için bizi aramalarını bekliyoruz” dedi.

[old_news_related_template title="'Ticaretiniz insan hayatından daha mı önemli?'" desc="CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Ulusoy Çeşme Limanı’nda yaşananları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Önceki gün bir gümrük memurunda corona virüsü (COVID-19) tespit edildiğini hatırlatan Bayır, limanda işleyişin devam ettiğini vurgulayarak Sanayi ve Ticaret Bakanı’na başlıktaki soruyu yöneltti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/21/iecrop/liman-sozcu_16_9_1584800988.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ticaretiniz-insan-hayatindan-daha-mi-onemli-5693747/"]