Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Teknofest 2020 yarışlarının ödül töreni için Gaziantep'te.

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen tören öncesi stantları gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Törende konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

* Teknoloji Doğu’dan yükseliyor teması ile Gaziantep’ten yükselen heyecana ortak olmak istedik. Öncelikle tüm takımları ve yarışmacıları gönülden tebrik ediyorum.

* Bu festival kalabalık yerine daha sınırlı gruplar tarafından gerçekleştirildi. Ancak bu durum gençlerimizin heyecanını etkileyemedi. Bu kararlılık, ülkemizi hiçbir virüsün, hiçbir tehdidin durduramayacağını gösteriyor.

* Gençlerimize duyulan güvenin ifadesi olan bu tablo, bize özgür fikirler geliştiren, çalışan azmeden herkesin istediği mecrayı bulabileceğini söylüyor.

* Batısından doğusuna güneyinden kuzeyine ülkemizin her kesimini kalkındırmak isteyen herkes aradığı fırsatı buldu. Teknofest de bu hizmeti kendi alanında yapıyor.

"VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"

Gençlerin kurduğu ve kısa sürede dünyaya ulaştırdığı değerler olduğunu biliyoruz. Teknolojinin en büyük sermayesi üretken zihinlerdir. Diğer her şey bunun ardından gelir.

Daha düne kadar insanlı ve insansız hava araçlarında esamesi okunmayan bir ülke konumundaydık. Bugün ise hedefine yürüyen bir avuç insan sayesinde aynı ülkelerin potasına girdik.

Biz Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlerimiz de 2073 hedefleri ile bu tohumları ulu çınarlara dönüştürecektir.

* Buna karşılık ülkemizde bazılarının milli teknoloji hamlemizi küçümsediğini, hatta yok etmeye kararlı olduğunu teessürle takip ediyoruz.

"GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİNDE TÜRK MALI DAMGASI"

* Teknolojinin hızına yetişmek artık bir mecburiyet halini almıştır. Bu teknolojileri yerli ve milli imkanlarla geliştirmenin de zorunlu olduğunu görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı’nın bünyesinde faaliyete geçirdiğimiz dijital dönüşüm ofisi olmak üzere pek çok yapıyı bu amaçla değiştirdik ve dönüştürdük.

Sizler hayallerinizde ısrarcı olursanız, geleceğin teknolojilerinin Türk malı damgası ile tasarlanıp üretileceğine inanıyorum. Türkiye’nin teknolojisi boş sloganlarla zarar uğratmak isteyenlere verdiğimiz cevap buradadır.

İnşallah bundan sonra da sizler başarılarınızla bizleri gururlandırmayı sürdüreceksiniz. Sevgili gençler bizim medeniyetimizi insan, irfan, ilim, hikmet medeniyetidir. Bu kavramların ifade ettiği ruhtan koptuğumuz dönemde, teknoloji çıktıları başta olmak üzere her alanda geriledik.

* Türkiye’nin başarılı gençlere gençlere ihtiyacı var. Türkiye’nin sizin çabanıza, gayretlerinize, vizyonunuza ihtiyacımız var. Ecdadımız onca fedakarlığı sizlerin başarısı için yapmıştır. Bu bağlamda geleceğinize dört elle sarılmanızı istiyorum.

* Stantları gezerken, üniversiteli gençlerimizin ürettiği füzeleri gördüm. Şu andaki menzillerin, menzillerine ulaşacaklarını gördüm. Bütün mesele azim etmek. Biz kurduğumuz güçlü altyapı ile sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz. Gençlerimiz için engeller varsa kaldırırsınız, yeter ki siz hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek vazgeçmeyin.

* İçinizde kendi şehrinden başlayıp, tüm dünyaya uzanacak başarı ile adını altın harflerle yazdıracak nice yıldızlar çıkacaklar inanıyorum.