Taliban’ın Afganistan’daki ilerleyişi sürerken, birçok ülke vatandaşlarını ve büyükelçilik personelini tahliye etmeye devam ediyor. Almanya Kabil’de bulunan büyükelçiliklerini güvenlik gerekçesi ile Kabil Havaalanına taşımış, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, personelin tahliyesi için hazırlık yapıldığını ifade etmişti.
Maas düzenlediği basın toplantısında, Taliban'ın ilerleyişi karşısında Kabil'deki büyükelçiliğin kapatılarak, personelin Kabil Havaalanının askeri bölümüne yerleştirildiğini açıkladı.
Afganistan’da Taliban’ın ilerlemesi ve Kabil’i ele geçirmesinden ötürü ciddi güvenlik endişelerinin olduğunu vurgulayan Maas, Afganistan’da yaşayan Alman vatandaşlara bir an önce ülkeyi terk etmelerini tavsiye ederek, Kabil’de bulunan Almanya Büyükelçiliğinin de tahliyesinin başladığını duyurdu.
Tahliyelerin Almanya’ya ait askeri uçaklar ve sivil uçaklarla gerçekleştirileceğini ifade eden Maas, Alman askerlerinin Afganistan’da kalmaya devam edeceğini ve bu kapsamda ABD ve diğer müttefiklerle birlikte çalışacaklarını açıkladı.
[old_news_related_template title="Afganistan iddiası: 'İslam Emirliği' ilan edilecek" desc="Taliban’ın yakında Afganistan İslam Cumhuriyeti yerine Afganistan İslam Emirliği’ni ilan edeceği iddia edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/15/iecrop/taliban-reuters2_16_9_1629051004.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/afganistan-iddiasi-islam-emirligi-ilan-edilecek-6595153/"]
[old_news_related_template title="Taliban, Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ele geçirdi" desc="Taliban, Afganistan’ın başkentin Kabil’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı. ABD’nin Kabil Büyükelçiliği Kabil Havaalanı’na ateş açıldığı haberleri üzerine güvenlik uyarısı yayınladı. NATO, Kabil Havalimanı'ndaki tüm ticari uçuşların askıya alındığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/15/iecrop/talibannn-reuters_16_9_1629042466.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/taliban-afganistan-cumhurbaskanligi-sarayini-ele-gecirdi-6594960/"]
Almanya Kabil Büyükelçiliği personel tahliyesine başladı
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas yaptığı açıklamada, Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan Almanya Büyükelçiliği personelinin tahliyesine başlandığını duyurdu.