Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, bugün kabineyi değiştirme kararı aldı. Bu yaz ülkede korku dolu anlar yaratan orman yangınları sonrasında gelen eleştirilere kulak veren Miçotakis, kabinede değişikliğe gidiyor.

Kabineye yeni isimlerin katılacağını açıklayan isim ise hükümet sözcüsü Giannis Oikonumou oldu. Oikonomou, "Ekonomi Bakanı Hıristo Staikouras ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias görevinde kalmaya devam edecek" dedi.

Binlerce hektarlık ormanlık alan Ağustos ayında yanmış ve çok sayıda ev ve iş yeri de küle dönmüştü. Türkiye ile aynı dönemde başlayan orman yangınlarında bir kişi ölmüş, bir diğer kişi ise kurtarma çalışmalarına yardım ederken yaşamını yitirmişti.

2019 yılının Temmuz ayında göreve gelen Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve hükümeti kamuoyuna bir açıklama yapmış ve özür dilemişti. Miçotakis hataların tekrarlanmayacağının sözünü vermişti.

Miçotakis, kamu düzeninden sorumlu bakan Michalis Chrysochoidis'in yerine siyasi analist ve eski içişleri bakanı Takis Theodorikakos'u getirdi.

ATAMAYI KABUL ETMEDİ

Miçotakis ayrıca geçen yıl Yunanistan'ın ilk corona virüsü dalgasını başarılı bir şekilde kontrol altına almasında rol oynayan Sağlık Bakanı Vassilis Kikilias'ı, Harry Theoharis'in yerine turizm bakanı olarak atadı. Miçotakis'in sözcüsü ayrıca emekli bir amiral ve eski savunma bakanı olan Evangelos Apostolakis başkanlığında bir sivil koruma bakanlığı kurulduğunu açıkladı.

Fakat bu atamaların duyurusundan sonra bakanlık görevine atanan Apostokalis'ten bir açıklama geldi. Yunan basınına konuşan Apostolakis görevi kabul etmediğini söyledi. Apostolakis, ulusal mutabakat olmasını istediğini dile getirerek, bunun gerçekleşmediği için görevi kabul etmediğinin altını çizdi.

[old_news_related_template title="Yunanistan'da zorunlu aşı uygulamasını protesto edenlerle polis çatıştı" desc="Yunanistan'ın başkenti Atina'da hükümetin sağlık çalışanları ve öğrencilere aşı zorunluluğu getiren uygulamasını protesto eden gösteriler sırasında çatışma çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/29/iecrop/yunanistan-reuters_16_9_1630271499.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yunanistanda-zorunlu-asi-uygulamasini-protesto-edenlerle-polis-catisti-6620831/"]

[old_news_related_template title="Yunanistan ölüme terk ediyor, Türkiye kurtarıyor" desc="Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri Aydın’da 2021 yılının ilk 8 ayında Yunanistan unsurları tarafından denizlerde ölüme terk edilen bin 45 düzensiz göçmenin hayatını kurtardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/31/iecrop/yunanistan-iha1_18640056_16_9_1630397633.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yunanistan-olume-terk-ediyor-turkiye-kurtariyor-6622817/"]