Nem yoğunluğuyla birlikte sıcaklığın etkisinin arttığı kentte vatandaşlar parklar, yeşil alanlara akın etti. Parkta çevre düzenlemesi yapan işçileri ise kavurucu sıcakta çalışmalarını sürdürdü.
OTURURKEN BİLE TERLİYORUZ
Seyhan ilçesinde bulunan Atatürk Parkının çevre düzenlemesini yapan işçilerden Sevda Karaoğlu, sıcaktan bunaldıklarını ama işlerine devam etmeleri gerektiğini söyledi. Adanalıların sıcakla mücadeleye alışık olduğunu kaydeden Karaoğlu, Bizim kaderimiz olsa gerek. Burası her sene daha da sıcak oluyor. Mola saatlerimizde gölgeye koşuyoruz. Otururken bile terliyoruz dedi.

CEHENNEMİN FRAGMANI GİBİ
Parktaki ağaçların gölgesinde serinlemeye çalışan Sıla Birgenç ise mecbur kalmadıkça dışarı çıkmadığını fakat bugün önemli işleri için sıcağa dayanmak zorunda olduğunu belirtti. Adana sıcağına diyecek kelime bulamadığını ifade eden Birgenç, "Burası sanki cehennemin fragmanı gibi. Buna rağmen Adana çok güzel bir şehir. Asla başka bir yerde yaşayamam" diye konuştu.
Arkadaşıyla parkta sohbet eden Yiğitcan Avcı ise kendisinin Adana sıcağında yandığını Rusya'da yaşayan babasının ise oradaki serin havada keyif çattığını belirterek, Rusya'ya gitmek istediğini söyledi. (DHA)
[old_news_related_template title="Sıcaklıklar artıyor... Hafta sonuna dikkat!" desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre önümzdeki günlerde Doğu Karadeniz hariç tüm bölgelerde açık bir hava olacak. Yurtta sıcaklıklar hafta sonuna kadar adım adım artacak. Hafta sonu İstanbul'da sıcaklık değerleri 35 dereceye ulaşacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/28/iecrop/shutterstock_1386301145_16_9_1627450065.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/sicakliklar-artiyor-hafta-sonuna-dikkat-6560651/"]