CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül,  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bazı İBB çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirerek özel teftiş başlatmasına dayanak olan DİAYDER iddianamesini kabul eden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı Akın Gürlek’e tepki gösterdi. Bülbül, Tiwitter hesabından  yaptığı paylaşımda iddianamenin kabul edilmesini “Kumpas davası” olarak nitelendirdi.

“YARGI SİYASALLAŞTI, İKTİDARIN SOPASI YAPILDI”

Bülbül, paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “İktidarın yeni Zekeriya Öz’ü olan, Sözcü, Canan Kaftancıoğlu, Demirtaş, ÇHD, Enis Berberoğlu davalarına bakan, AYM kararını tanımayan hakim Akın Gürlek şimdi İBB’ye yönelik Kumpas davası olan DİAYDER iddianamesini kabul etti. Yargıyı siyasallaştırıp, iktidarın sopası yaptınız!”

[old_news_related_template title="İBB'deki terör soruşturmasına bir tepki de Mansur Yavaş'tan: Asılsız ithamların karşısında tek vücut olacağız" desc="Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş 'Belediye başkanlarımız hakkında son günlerde çok ağır sözler söylenmekte ve açıklamalar yapılmaktadır. Büyükşehir belediye başkanları olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da haksızlıkların karşısında olacağız. Dayanışma içerisinde, bir bütün olarak hareket edecek, süreci yakından takip edecek ve asılsız ithamların karşısında tek vücut olarak yer almaya devam edeceğiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/27/iecrop/mansur-yavas_16_9_1640615185.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ibbdeki-teror-sorusturmasina-bir-tepki-de-mansur-yavastan-asilsiz-ithamlarin-karsisinda-tek-vucut-olacagiz-6852381/"]