Eylemciler ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
"54 BİN İNSANIN HELAL LOKMASINA EL KONULDU"
“Belirtildiği üzere alınan bu tasfiye kararı her ne kadar mağduriyet engellemek için alınmış olsa da, geldiğimiz an itibarıyla her geçen gün mağduriyetimiz büyümektedir. 2 Temmuz 2021 günü 54 bin insanın, tek bir düzenlemeyle bütün alın terine, helal lokmasına el konulduğu gün olarak tarihimizin sayfalarında yerini aldı.

"SORUN DEVLET YÖNETİMİ KAYNAKLI"
Tek bir imzayla binlerce insanın mağduriyetine sebep olan kadrolarınız, bu haklı feryadı duymak zorundadır. Bu yapılan yanlış, düzenlemenin hak gasbına sebep olduğu açıkça ortadayken, bu durumu görmezden gelmeniz bir o kadar manidardır. Çünkü görev verdiğiniz TMSF ve BDDK, milletin hakkını kapalı kasalarına kaldırdı. Geri iade etmiyor. 54 bin insanın alın terini, keyfi uygulamalarla yok ediyor. Vatandaş lehine hiçbir iş yapmıyor.

"BİRİKİMLERİMİZ İADE EDİLSİN"
TMSF hep bir sorun yumağı olarak karşımızda duruyorken, şimdi de bu kurum, sorunun devlet yönetimi kaynaklı olduğunu söylemekten çekinmiyor. Bizler, kimsenin tek bir kuruşunu istemiyoruz. Kendi alın terimizin, helal lokmamızın ve bizim olan birikimlerimizin iadesini talep ediyoruz."
"54 BİN AİLENİN ÇIĞLIĞINI DUYUN"
Eylemde, “54 bin ailenin çığlığını duyun”, "Ev sahibi olacaktık dert sahibi olduk”, “Mağdur değildik mağdur edildik” yazılı dövizlere yer verildi.
[old_news_related_template title="Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleriyle ilgili karar" desc="Haklarında tasfiye kararı alınan 21 faizsiz konut şirketinden 6'sının Katılım Evim ve İmece Evim’e devrine yönelik talebin kabul edildiği bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/20/iecrop/konut-kredisi_16_9_1582887908-880x495-1_16_9_1637443322.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/tasfiye-edilen-faizsiz-konut-sirketleriyle-ilgili-karar-6781155/"]
[old_news_related_template title="Faizsiz konut edindiren 29 şirket kapatılmıştı... Polis nöbete başladı" desc="Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından tasfiye edilen 29 faizsiz konut şirketinin Kayseri şubeleri, kararın ardından bugün kepenk açmadı. Polis ekipleri de şubelerin önünde nöbet tutmaya başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/03/iecrop/detay-kopya-6_16_9_1625299333.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/faizsiz-konut-edindiren-29-sirket-kapatilmisti-polis-nobete-basladi-6519215/"]