Yangın, 2019 yılının temmuz ayında yaklaşık 1 hektarlık kızılçam ormanının zarar görmesine neden olan yangının çıktığı noktanın yakınında meydana geldi. Bayraktepe mevkiindeki ormanlık alanda başlayan yangına ilk olarak Heybeliada İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi.

EKİPLER SEFERBER OLDU
Rüzgarın etkisi ile kısa sürede yayılan yangına, Anadolu Yakasından Kartal, Maltepe, Ataşehir, Ümraniye itfaiye ekipleri de sevk edildi. Büyükada İtfaiye ekipleri, Anadolu yakasındaki itfaiye ekipleri, ambulans, iş makineleri ve su tankları, AFAD ve Emniyet Müdürlüğü’ne ait araçlar Şehir Hatları arabalı vapurları ve feribotlarla bölgeye intikal ederek müdahale çalışmalarına katıldı.
SOĞUTMA ÇALIŞMALARI 23.25'TE BİTTİ
İstanbul İtfaiyesi 42 personel ve 14 araç-iş makinesi ile yangına müdahale etti. Orman Bölge Müdürlüğünün ekipleri, 75 personel, 10 arazöz, 4 helikopter ve 1 uçakla yangına karadan ve havadan müdahalede bulundu. Vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına insan zinciri oluşturarak yardım etti. Adada yaşayan 230 kişi Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Büyükada’ya tahliye edildi. 14.55 itibariyle kontrol altına alınan yangının soğutma çalışmaları 23.25 itibariyle tamamlandı.
[old_news_related_template title="Manavgat ve Akseki'deki orman yangınını bin TL karşılığında çıkarmış" desc="Manavgat Cumhuriyet Savcılığının orman yangınlarıyla ilgili yürüttüğü soruşturmada ortaya çıkan ses kaydı herkesi şoke etti. Ses kayıtlarından yangını kendisinin çıkardığını ifade eden şahsın bin TL karşılığında yangın çıkarttığı, yakalanması durumunda sarhoş ve madde bağımlısı olduğunu söylemesi için talimat verildiği yer alıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/23/iecrop/1-4_16_9_1629714339.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/manavgat-ve-aksekideki-ormani-bin-tl-karsiliginda-cikarmis-6609022/"]