Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede, İstanbul’da bugün öğleden sonra kar yağışı olacağı açıklanmıştı. Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul’da kar yağışı etkili olmaya başladı.



Kar yağışı Silivri, Başakşehir, Bahçeşehir, Esenyurt, Bayrampaşa, Eyüpsultan, Sarıyer ve kentin birçok noktasında etkili oluyor.

SARIYER'DE ÇOCUKLAR KAR TOPU OYNADI

Kentin yüksek kesimlerinde de etkili olan kar Sarıyer'de de çocuklar için eğlence kaynağı oldu. Kısıtlamaya rağmen sokağa çıkan çocuklar kar topu oynadı.

FOTO: DHA


E-5 KARAYOLU BEYAZA BÜRÜNDÜ

Vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle karlı günü evlerinde geçirirken Büyükçekmece E-5 karayolu beyaza büründü.

 

BEYLİKDÜZÜ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kar yağışıyla birlikte beyaza bürünen bazı ilçelerde kartpostallık görüntüler oluştu. Beyaza bürünen Beylikdüzü drone ile havadan görüntülendi.



TAKSİM'DE KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Uzun zamandır sıcak giden havanın aniden düşmesi ile birlikte akşam saatlerinde Taksim ve İstiklal Caddesi’nde kar yağışı başladı.

 

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Taksim’de turistler kar yağışıyla birlikte renkli görüntüler oluşturdu.



Öte yandan AKOM'dan İstanbul'da kar yağışının etkisinin artarak süreceğine dair uyarılar geldi.



Kar yağışı sonrası Çamlıca Camii ve çevresinde oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.



Havanın da kararmasıyla birlikte çöken sisin ve kar yağışının hızını arttırdığı görüldü.



Kar yağışının etkisini arttırmasıyla birlikte beyaza bürünen Sultangazi havadan görüntülendi.

ÇOCUKLAR KARIN KEYFİNİ ÇIKARDI

Sokağa çıkma kısıtlamasını rağmen çocuklar dışarı çıkarak doyasıya eğlendi. Vatandaşlar ise kayganlaşan yolda araçlarıyla ilerlemekte oldukça zor anlar yaşadı.



Kar yağışı sonrası sokağa çıkan mahalle sakini Ali Öztekin, "Çocuklarla birlikte sokağa çıktık. Kar topu oynuyoruz, çok mutluyuz. Beklenen kar şükür geldi. İnşallah kuraklık içinde bir faydası olur" dedi.

Çocuklarıyla dışarı çıkan Ahmet Aslan ise, "Kar geldi. Arkasından da trafik yoğunluğu oluştu. Araçlar ters yönden gidip, bir de kayıyor. Sokak içerisinde kaza bile oldu. Arabayı iterek yukarı çıkardık. Araçlar kaymasın diye sokağı kapattık" diye konuştu.

İşte İstanbul'dan kar manzaraları;