İnsan Hakları İzleme Örgütü'nü yaklaşık 30 yıldır yöneten Yönetici Direktör Kenneth Roth, görevi bırakma kararı aldığını açıkladı.

Bu yılın Ağustos ayının sonunda görevi bırakacak Roth'un yerine gelecek ismin ise henüz belli olmadığı belirtildi. Roth'un yardımcısı Tirana Hassan, geçici yönetici direktör olarak görev alacağını açıklarken, Roth'un pozisyonu için kalıcı bir kişinin seçilmesi için de çalışmaların başlayacağını duyurdu. Roth, "Yaklaşık 30 yıl bu organizasyonu geliştirmek e dünya genelinde insan haklarının savunuculuğunda önemli bir güç olmasını sağladığım için ayrıcalıklı hissediyorum" dedi.

Roth, 1987 yılında kuruma direktör yardımcısı olarak katılmıştı. Roth'un yönetimi sırasında 60 çalışan ve 7 milyon dolarlık bütçeye sahip olan kurumda şu an 100 ülkede 552 insan görev alıyor ve kurumun yaklaşık 100 milyon dolarlık bir bütçesi bulunuyor.

Roth, bu süreç içerisinde yaşadıklarını ve insan haklarını savunmak için en etkili stratejileri kaleme alacağını da dile getirdi.

[old_news_related_template title="Sanatçılardan Gezi kararına tepki" desc="Gezi Davası'nda çıkan karara sanatçılar tepki gösterdi. Oyuncu, şarkıcı ve yazarlar, Osman Kavala ve hakkında tutuklama kararı çıkanlara destek mesajı attı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/26/iecrop/gezidavasi.sozcu__16_9_1650955167.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/sanatcilardan-gezi-kararina-tepki-bu-hepimize-dert-olsun/"]

[old_news_related_template title="ABD'den Ankara'ya Osman Kavala tepkisi: Derin rahatsızlık ve hayal kırıklığı" desc="Gezi davasında duruşmasında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi ve Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman'a da 18’er yıl hapis cezası verilmesinden sonra ABD'den sabaha karşı açıklama geldi. AB de konuyla ilgili bir açıklama yayınladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/26/iecrop/istanbul-reuterws_16_9_1650947116.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abdden-ankaraya-osman-kavala-tepkisi-derin-rahatsizlik-ve-hayal-kirikligi-7097706/"]