Türkiye'nin gündemi İsmailağa cemaatinin kollarından Hiranur Vakfı... 6 yaşında evlendirildiğini iddia eden H.K.G.'nin, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu fotoğrafların hikayesini de şüpheli olarak ifadesi alınan annesi Fatıma Gümüşel anlattı.

Tarih: 2 Ağustos 2022.
İfade veren: Fatıma Gümüşel.
İfadenin alındığı yer: Cumhuriyet Savcısı odası.

Anne Fatıma Gümüşel, kızının emniyete verdiği ifadeleri okuyunca şaşırdığını söylüyor ve H.K.G.'nin evlendirildiği eşiyle ilgili şu çarpıcı bilgiyi veriyor:

"YAŞ FARKINI SORUN ETMEDİK"

"... Kadir İstekli benim eşimin talebelerindendir. Benim kızım 16 yaşındayken Kadir İstekli annesiyle beraber H.K.G.'yi istemeye geldiler. Hatırladığım kadarıyla Kadir İstekli'yle kızımın arasında 18-19 yıl yaş farkı vardı. Kızım bu yaş farkını hiç sorun etmedi. Ben ve eşim de bu yaş farkını sorun etmedik. Çünkü Kadir İstekli genç görünüyordu."

Öğrendiğimiz: Kadir İstekli, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in talebesi.

Öğrendiğimiz: Kadir İstekli'nin genç görünmesi ve yaş farkını sorun etmeyen aile.

Annenin ifadesindeki çarpıcı bölüme gelelim. Dava dosyasına sunulan gelinlik ve diğer fotoğraflarla ilgili anne çarpıcı bir bilgi veriyor:

"... Bana göstermiş olduğunuz başında turkuaz örtü olan kızım H.K.'dir. Arkasındaki kişi ise Kadir İstekli'dir. Bu fotoğraf Sapanca'daki evde çekilmiştir. Kızım burada 7-8 yaşlarındadır. Yine beyaz gömlekli arkası dönük oturan kişi Kadir İstekli'dir.



"... Yine başında örtü Kadir İstekli'nin sarılmış halinde bulunduğu kahverengi çekyat üzerinde oturan fotoğraftaki H.K.'dir."



Öğrendiğimiz: Fotoğrafların doğru olduğunu anne kabul ediyor. 7-8 yaşında olduğu kızına sarılanın evlendirildiği iddia edilen Kadir İstekli olduğunu söylüyor.

SORU ŞU: Yusuf Ziya Gümüşel'in talebesi Kadir İstekli, Gümüşel'in kızıyla sarılmış bir halde ve aile neden tepki göstermedi?

Anne Fatıma Yüksel'den öğreniyoruz ki Kadir İstekli devamlı evlerinde:

"... Kızım H.K. ve diğer çocuklarımın hepsi Kadir İstekli'den Kuran dersleri alıyorlardı. H.K. 7-8 yaşlarından itibaren 10 yaşına kadar Kadir İstekli'den ders aldı. 10 yaşından sonra H.K.'yı Sakarya'nın Arifiye İlçesi'ndeki başka bir medreseye gönderdik. Yaklaşık 3 sene Arifiye'de kaldı. Kızım artık büyüdüğü için Kadir İstekli'den ders almasına müsaade etmedik. Kızımın anlattıklarının hepsi yalandır."

[old_news_related_template title="Cemaat liderinin kızı her şeyi anlattı, yer yerinden oynadı! Bakanlıktan açıklama" desc="İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin, babasının kendisini 2002'de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiği' ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını belirterek şikâyetçi olmasıyla ortaya çıkan skandalla ilgili bakanlıktan da açıklama geldi. Öte yandan yaşanan olaya siyasilerden ve STK'lardan tepki yağdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/07/seytan-cikarma-istismar_16_9_1635405598-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cemaat-liderinin-kizi-her-seyi-anlatti-yer-yerinden-oynadi-bakanliktan-aciklama-7520905/"]

[old_news_related_template title="Çocuk istismarı olayının ardından okul müdürünün paylaşımı tepki çekti" desc="Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit'in yargıya intikal eden çocuk istismarı olayıyla ilgili paylaşımı TBMM gündemine getirildi. CHP Ankara Milletvekili Kaya, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılayıcı paylaşımlar yapan okul müdürü görevini sürdürecek midir?' diye sordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/09/istismar-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cocuk-istismari-olayinin-ardindan-okul-mudurunun-paylasimi-tepki-cekti-7522482/"]