Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

" Gençlerimizin başka ülkelerdeki hiçbir şeye gıpta ile bakmayacakları gelişmişlikte bir Türkiye'yi inşa edene kadar bize durmak yok.

Sağlık ordumuza katılan her doktorumuzu, asistanımızı, hocamızı akademik statü ve özlük hakları bakımından destekleyerek markalaşma sürecini hızlandıracağız.

Türkiye'nin kaybetmeyi göze alacak tek bir evladı yok. Bilaistisna her insanımız potansiyeli, enerjisi, kabiliyetiyle ülkemiz için değerlidir, kıymetlidir.

Hiç kimsenin ülkenin birikimlerini heba edecek, milletimizin geleceğini tehlikeye atacak fütursuzluklar sergilemesine izin veremeyiz.

Başka ülkelerin, toplumların, hayat biçimlerinin güzellemesini yapanların gayesi bize iyilik etmek değil en büyük gücümüz olan sosyal yapımızı çökertmektir.

Özellikle sırf daha iyi arabaya binmek, daha yeni telefon alabilmek, daha çok konsere gidebilmek için başka ülkelerin kapısına varanlara acıyarak bakıyoruz.

Böyle hevesle yola çıkanların sığınacakları bir aile, sosyal bünye bulamayınca yaşayacakları pişmanlığı tahmin edebiliyoruz."

[old_news_related_template title="Doktorlardan 'varsın gidiyorlarsa gitsinler' diyen Erdoğan'a sert yanıt" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın kadın muhtarlarla buluştuğu programda yaptığı konuşmada hekimlere yönelik “Varsın gidiyorlarsa gitsinler” sözlerine TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut tepki gösterdi. Bulut, “Kenan Evren de hekimlerle ilgili benzer söylemler kullanırdı. Cumhurbaşkanının konuşmasında gitmekte olan birisinin acısını gördük” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/08/iecrop/erdogan-1_16_9_1646752985.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/doktorlardan-varsin-gidiyorlarsa-gitsinler-diyen-erdogana-sert-yanit-6997836/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan'a tepkiler büyüyor: Bir yere gitmiyoruz" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hekimlere yönelik 'Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Bunlarla yola devam ederiz' şeklindeki açıklamasına, tabip odaları, hekimler, doktor kökenli siyasetçiler ve STK temsilcileri Erdoğan'a  'Biz bir yere gitmiyoruz' diye yanıt verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/09/iecrop/resimid_199801211_19980121_16_9_1646815534.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdogana-tepkiler-buyuyor-bir-yere-gitmiyoruz-6998733/"]