
"BİR KEZ DAHA HATIRLATIYORUZ"
‘’Bir kez daha hatırlatıyoruz: Ortada savunma değil, emekçilere, gençlere, sosyalizme dönük amansız bir saldırı var ve biz bu saldırıyı durdurmak için buradayız!’’ denilen ve Türkiye Komünist Gençliği sözcüsü Eylül Çapar tarafından okunan açıklamada NATO'nun kuruluş amacının ne olduğu da vurgulandı.

Türkiye Komünist Gençliği açıklamasında, "Yağma yok NATO’yu bu topraklardan kovacağız. Yağma yok, şu gördüğünüz İncirlik Üssü’ne el koyacağız. Türkiye Komünist Gençliği olarak söz veriyoruz! Bağımsız Sosyalist Türkiye’yi kuracağız. Kahrolsun NATO! Kahrolsun emperyalizm! Yaşasın tam bağımsız Sosyalist Türkiye!" ifadelerini kullandı. Ardından eylem "NATO defol, bu memleket bizim", "Boyun eğme, memlekete sahip çık", "Bu ülke, bu halk satılık değil" sloganlarıyla sonlandırıldı.
[old_news_related_template title="Rize'deki eylem yasağına CHP'den tepki" desc="CHP Rize İl Başkanlığı Cumhuriyet meydanında basın açıklaması yaparak çay alım fiyatının 10 lira olmasını ve çay kanunun çıkarılmasını istedi. İl Başkanı Saltuk Deniz, çay meclisinin yürüyüş ve basın açıklaması yapmaması için valilik tarafından yapılan 5 günlük eylem yasağına da tepki göstererek, havaalanı açılış törenlerine katılmayacakları açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/11/iecrop/chp_16_9_1652275232.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/rizedeki-eylem-yasagina-chpden-tepki-7128783/"]