[imza_template desc="Sibel GÜLERSÖYLER,İsmail AKIN" arry="Sibel GÜLERSÖYLER,İsmail AKIN"][/imza_template]
Dehşet dolu olay dün saat 21:00 sıralarında meydana geldi.
Elinde satır bulunan ve yurtta görevli bir personelin eşi olduğu öğrenilen saldırgan, Isparta kent merkezinde bulunan Bediüzzaman Said Nursi Kız Öğrenci Yurdu'na gelerek önüne çıkanları kovalamaya başladı. Çıkan arbedede iki kişi yaralandı.
ÖĞRENCİLER BÜYÜK PANİK VE KORKU YAŞADI
Olay sırasında ise öğrenciler büyük korku ve panik yaşadı. Çevredekiler kavgayı yatıştırmaya çalışırken ihbar üzerine olay yerinde 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi.
Yaralılara olay yerinde ilk müdahaleleri yapılırken, polis soruşturma başlattı.
Öğrencilerin paylaşım yaptığı videolarda da yaşanan panik hali göze çarptı.
Görüntülerde, çığlık atan öğrenciler saldırgandan kaçarak uzaklaşmaya çalışıyor. Videoyu çeken bir öğrencinin ise, "Polisi ara ver ben konuşurum" dediği duyuluyor. Saldırgan ise videoda, "O sabah dönmeyecek mi?" diyerek bağırıyor.
YURDA GİRİŞLER PARMAK İZİ İLE SAĞLANIYOR
SÖZCÜ'ye konuşan ve ismini vermek istemeyen yurt öğrencilerinden biri yaşadıklarını şu sözlerle paylaştı:
*Bir devlet yurdunda güvenliğin bu kadar işlevsiz olması çok üzücü. Ailelerimiz bizi güvenli diye bu yurtlara gönül rahatlığıyla gönderiyor.
*Biz bu yurda güvence bedeli ödüyoruz fakat görüldüğü üzere güvenliğimiz yokmuş. Güvenliklerimizin çoğu kadın ancak ana kapılarda bulunanlar erkek.
*Saldırganın yemekhanede çalışan bir kadının eşi olduğunu duyduk. Zaten bir kız öğrenci bu çiftin arabada tartıştığını ve adamın eşine, 'Seni öldüreceğim' dediğini duyuyor.
*Güvenliklere diyor ancak 'Bu özel hayata girer' yanıtını alıyor. Kadın, ardından arabadan kaçarak yurda giriyor. Saldırgan da elinde satırla peşinden giriyor.
*Bu yurda giriş parmak izi ile sağlanıyor. Ortalama 6 bin öğrenci kalıyor. Ardından polis geldi ve saldırganın eşini korumak amaçlı polis otosuna bindirdiler.
*Saldırgan da kafasına darbe almış sanırım ambulansta tedavi gördükten sonra karakola götürüldü.
VALİLİK AÇIKLAMA YAPMADI
SÖZCÜ muhabirinin ulaştığı Isparta Valiliği yetkilileri açıklama yapmadı. Yurt yetkilileri ise konu hakkında bilgilerinin olmadığını savundu.
Yurtta yaşayan öğrencilerin yaptığı paylaşımda, “Kapılar bloklar her yer güvenlik ile dolu ancak adamın biri elinde satırla yemekhanemize kadar girip bahçemizde tehditler savurabiliyor. Isparta Bediüzzaman Said Nursi kız yurdunu eli satırlı bir adam bastı ve tehditler savurdu. Güvenliğin had safhada olduğu bir yurtta kalıyoruz” ifadeleriyle yaşadıklarını anlattı.
"EVİMİZİN BAHÇESİ DENİLEN BİR YERE ADAMIN BİRİ SATIRLA NASIL GİREBİLİR?"
Öğrenciler sosyal medyadan şu paylaşımlarla tepki gösterdi:
*Evimizin bahçesi dediğimiz yere adamın biri eli satırla nasıl girebiliyor ya?
*Kapılar bloklar her yer güvenlik ile dolu ancak adamın biri elinde satırla yemekhanemize kadar girip bahçemizde tehditler savunabiliyor. Yaşadığımız yüksek güvenlikli alan için teşekkürler.
*İçeri satırla elini kolunu sallaya sallaya kapıdaki güvenliğin ruhu duymadan bir adam giriyor satırı adamın bacağına vurup boynuna kadar dayıyor ama orta da ne bir güvenlik ne de durumu etkisiz hale getirebilecek birileri var, gerçekten burada güvenli miyiz?
[old_news_related_template title="Kız yurdunda yangın: 300 öğrenci tahliye edildi" desc="Tunceli'de kız öğrencilerin kaldığı yurdun 2'nci katında yangın çıktı. Öğrenciler yangının ardından tahliye edilirken, alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Dumandan etkilenen 4 öğrenci, tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/16/iecrop/resimid_20468078-dha1_20468078_16_9_1652672725.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kiz-yurdunda-yangin-300-ogrenci-tahliye-edildi-7137124/"]
Kız yurdunda dehşet saçtı: Satırla öğrencileri kovaladı
Isparta'daki Bediüzzaman Said Nursi Kız Öğrenci Yurdu’na giren bir kişi kız öğrencileri satırla kovaladı. Yaşanan korku dolu saldırıda iki kişinin yaralandığı bildirildi.