Annesi Emine Şenyaşar ve olayda yaşamını yitiren ağabeyi Celal Şenyaşar’ın oğlu Muhammet Emir ile Ramazan’ın ilk iftarını açan Ferit Şenyaşar, şunları söyledi:

“Bir anne iki evladını kaybetmiş, eşini kaybetmiş bir oğlu 4 yıldır tek kişilik hücrede. Katliamı yapanlar toplum içinde dolaştığı sürece biz evimizde oturamıyoruz.

Ben buradan Cumhurbaşkanına, Adalet Bakanına, Şanlıurfa Başsavcısı’na ve Şanlıurfa Valisi’ne sesleniyorum.

Onları vicdana, merhamete davet ediyorum. İslamiyet paylaşma, Ramazan dayanışmadır. Adaletin sağlanması için gerekeni yapsınlar en azından bu mübarek ay için.”

4 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde seçim gezisi yapan AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın Şenyaşar Ailesi’nin işyerine geldiği sırada çıkan ve daha sonra Suruç Devlet Hastanesi’nde lince dönüştüğü ileri sürülen kavga sırasında Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Yıldız ile, Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Adil ile Celal Şenyaşar yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili gözaltına alınan zanlılardan ve Malatya’da yargılanan Enver Yıldız 18 yıl, Fadıl Şenyaşar ise 37 yıl 9 ay ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.

[old_news_related_template title="TBB ve baro başkanları, Şenyaşar ailesinin adalet nöbetine katıldı" desc="Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Bayram ile baro başkanları, Şenyaşar ailesinin Şanlıurfa Adliyesi önünde bir yıldır sürdürdüğü adalet nöbetine katılarak, “Soruşturma dosyasında gizlilik kaldırılsın, failler yargılansın” diyen aileye destek verdiler." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/10/iecrop/tbb_16_9_1646939364.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/tbb-ve-baro-baskanlari-senyasar-ailesinin-adalet-nobetine-katildi-7002738/"]

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu: Gün gelecek bu devlet Emine Şenyaşar ile de helalleşecek" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa Adliyesi önünde 276 günden bu yana ‘Adalet’ nöbeti tutan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ı ziyaret etti. Davanın seyrini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Peygamberler şehri Urfa’da adaletsizlik şaha kalkmış” dedi. O anların videosunu sosyal medyadan paylaşan Kılıçdaroğlu, 'Gün gelecek bu devlet Emine Şenyaşar ile de helalleşecek. Önce katillerle hesaplaşacak, sonra da anneden helalliğini alacak' ifadelerini kullandı" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/09/iecrop/senyasar_16_9_1639048731.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kilicdaroglu-peygamberler-sehri-urfada-adaletsizlik-saha-kalkmis-6816926/"]