Dün gözaltına alınan 17 koyunun sahibinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye hayvanlarının serbest bırakılması için yayınladığı videoyu paylaşan Tanal, bu kez de koyunların Gümüşsuyu Gözaltı Birimi’ndeki parmaklıklar arkasındaki görüntülerini ve anneleri olmadığı için meleşen kuzuların koşuşturmalarını paylaştı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Hiç mi vicdanınız sızlamadı? Koyunları serbest bırakın” çağrısında bulundu.

YALVARIYORUM ANNELERİNİ BIRAKIN

Anneleri üç gündür gözaltında olduğu için meleyerek dolanan kuzuların görüntülerini paylaşan koyunları gözaltına alınan vatandaş,

”Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Bu kuzular annelerine ağlıyor. Allah için, peygamber için. Bu kuzuların analarını bırakmanızı rica ediyorum. Bu kuzular anasız dayanamaz. Vicdanlarınıza sesleniyorum. Bu kuzuların suçu nedir?

Anaları meraya gitti. Ot, ot. Ottan başka bir şey yok. Analarından ayrı kaldılar iki gün. Sizlere yalvarıyorum. Kuzularımın analarını getirin bırakın” diye yalvardı.

[old_news_related_template title="CHP'li Tanal: Şanlıurfa'da 17 koyun gözaltına alındı" desc="Ceylanpınar’da bir vatandaşa ait koyunların TİGEM özel güvenlikçileri ve askerler tarafından gözaltına alındığı ileri sürüldü. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, vatandaştan koyunların serbest kalması için para istenildiği iddia ederek koyunların serbest bırakılmasını istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/30/iecrop/tanal_16_9_1648638475.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/chpli-tanal-adanada-17-koyun-gozaltina-alindi-7043349/"]