İstanbul Emniyetine bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden çocukların cinsel içerikli görüntülerini paylaşan bazı şüphelileri belirledi. Yapılan araştırmalarda 46 şüpheli tespit edildi. Araştırmalarda, şüphelilerin Telegram üzerinden, ”Kuralsızlar Çetesi”, “Morp” ve “House Of Gavats Arayış” gibi isimlerle gruplar oluşturdukları anlaşıldı.

41 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Siber polisinin yaptığı çalışmaların ardından bu sabah operasyon için düğmeye basıldı.  İstanbul'un 13 ilçesi ile 22 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında, doktor ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 41 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

[old_news_related_template title="Sosyal medyada müstehcen görüntüler paylaşan Irak uyruklu şahıs tutuklandı " desc="Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, sosyal medya hesabından müstehcen görüntüler paylaşan Irak uyruklu A.A.K.J.'nin (45) bilgisayarında çocuklara ait müstehcen görüntüler bulundu. Adliyeye sevk edilen A.A.K.J. tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/08/iecrop/irak-dha-1_16_9_1641658410.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/sosyal-medyada-mustehcen-goruntuler-paylasan-irak-uyruklu-sahis-tutuklandi-6876154/"]