Ercan Korhan, rutin olarak kan vermek için Kızılay Kan Merkezine gitti. Kızılaydaki sağlık personeli, 'Dahiliye doktoruna muayene olduktan sonra gelip kan ver' deyince Korhan, Yalova Devlet Hastanesinin ek hizmet binasına gitti.

Korhan, Dahiliye Uzmanı Dr. Şevki Melikoğlu'nun odasına girip muayene olmak istedi. Dr. Melikoğlu ise randevulu hastaya bakacağını belirterek, beklemesini istedi.

Sinirlenen Korhan, bir başka hastaya bakan Dr. Şevki Melikoğlu'na saldırıp yaraladı. Ercan Korhan, hastanenin güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilip, çağrılan polis ekiplerine teslim edildi. Dr. Şevki Melikoğlu ise tedaviye alındı.

Yalova Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Ercan Korhan, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece, 'Kamu görevlisini kasten yaralamak' suçundan tutuklandı.

"ŞİKAYETİMİN ARKASINDAYIM"

Dr. Şevki Melikoğlu, hastanelere gelen hastaların sabırsız davrandıklarını belirterek şunları söyledi:

* Biz, pandemi döneminde hastalarımıza güzel ve kaliteli hizmetler vermek istiyoruz. Pandemi koşullarında Sağlık Bakanlığı, randevulu hasta bakmamızı bizlere tavsiye etti. Bazı kişiler, diğer hastaların haklarını gasbederek, randevu almadan işlerini görmek istiyorlar.

* Uygun ve güzel bir şeklide uyardığımız bir vatandaşımız taşkınlık ve terbiyesizlik yaptı. İstenmeyen olaylar oldu. Her ne kadar bize fiziki şiddet uygulasa bile görevimizin başındayız.

* Hastalarımıza baktık, tahlile gelen arkadaşlarımızın tahlilini inceledik, ilaçlarını, tedavilerini verdik. Yatan hastalarımıza baktık. İnşallah bu tür şiddet olayları son bulur.

* Saldırgandan şikayetçi oldum. Bu tür konularda geri adım atmamak lazım. Her türlü şikayetimizin arkasındayız. Vatandaşın hak ettiği cezayı görmesini, yüce Türk adaletinden istiyoruz. DHA

[old_news_related_template title="Hasta ve yakının doktora saldırı anı kamerada" desc="Yalova Devlet Hastanesi'nde randevu alamadığı için görevi başındaki doktora saldıran hasta ve yakınının güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Saldırı ve hastanedeki panik anları anbean kameraya yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/20/iecrop/aw522805_03_16_9_1642690580.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/hasta-ve-yakinin-doktora-saldiri-ani-kamerada-6901176/"]