Polise başvuran Endonezya uyruklu turist içinde 20 bin dolar para ve cep telefonu bulunan çantasının Beyoğlu'nda bir mağazada çalındığını söyleyerek şikayetçi oldu.

HIRSIZLIK ANI SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili başlattıkları çalışmada hırsızlık anının saniye saniye görüntülediğini tespit etti. Görüntülerde ellerindeki poşetlerle ayakkabı denemek için oturan kadının arkasından yaklaşan şüphelileri fark etmediği görüldü.

Şüphelilerin sözde ürünlere bakıyormuş gibi yaparak gittikçe, mağdur kadına yaklaştıkları, birkaç denemenin ardından çantayı alarak hızla uzaklaştıkları görüldü.

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri kimliklerini tespit ettikleri şüphelilerin izini kısa sürede buldu. Polis,  14 yaşındaki oldukları tespit edilen H.K. ve B.T.'yi gözaltına aldı. Sürdürülen operasyonda çocukları suça yönlendirdiği iddia edilen Ferah K.'de (24) yakalandı.

SUÇ KAYITLARININ SAYISI POLİSİ BİLE ŞAŞIRTTI

Şüphelilerin polisteki suç kayıtları ise deneyimli dedektifleri bile şaşırttı. 14 yaşındaki H.K. adlı şüphelinin daha önceden 90 kez yakalandığı, aynı yaştaki diğer şüphelinin ise 80 kez yakalandığı ortaya çıktı.Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde işlemleri yapılan H.K. ve B.T.  Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Çocukları suça yönlendirdiği iddiasıyla gözaltına alınan Ferah K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)


[old_news_related_template title="Karantinayı delen şahıs hırsızlık yaparken yakalandı" desc="Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bekçilerin yakaladığı hırsızlık şüphelisinin, covid pozitif olmasına rağmen karantina kurallarını ihlal ettiği ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/23/iecrop/resim1_19616969_16_9_1642912684.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/karantinayi-delen-sahis-hirsizlik-yaparken-yakalandi-6906217/"]

[old_news_related_template title="Adli kontrol imzasını attıktan 1 saat sonra yine hırsızlık yaptı" desc="Denizli'nin Bozkurt ilçesinde bir evden 75 bin lira değerinde 21 güneş panelini çalan 4 kişi yakalanıp, tutuklandı. Şüphelilerden Ünal Kurt’un daha önce de hırsızlık suçundan gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakıldığı, olayın yaşandığı gün de adli denetim kapsamında karakola imza attıktan 1 saat sonra hırsızlığa karıştığı belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/22/iecrop/adli-kontrol-imzasini-attiktan-1-saat-sonra-yine-hirsizlik-yapti_2368_dhaphoto4_16_9_1642850584.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/adli-kontrol-imzasini-attiktan-1-saat-sonra-yine-hirsizlik-yapti-6905091/"]