Mersin’in Anamur ilçesinde birçok suça karıştığı belirlenen suç örgütü yapılan operasyonla çökertildi. İlçede birçok kurşunlama olayının faili olduğu belirlenen suç örgütünün yakalanan 7 zanlısından 6’sı tutuklandı.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Anamur Cezaevi lojmanlarında meydana gelen av tüfeği ile araç ve ikamet kurşunlanması, Anamur Belediye başkan yardımcısının aracının kurşunlanması ve Anamur Ceza İnfaz Kurumunda görevli memurun silahla yaralanması olayıyla ilgili yapılan teknik takip çalışmalarından sonra operasyon yapıldı.
Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Jandarma ve emniyet ekiplerini suç örgütüne yönelik ortak operasyon yaptı. Önceden belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda S.G.Y., T.A., Ç.Y., V.Y., İ.R., H.D., A.A. gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise 2 av tüfeği, 2 tabanca, 1 şarjör, 12 dolu fişek ile çeşitli dijital materyaller ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan S.G.Y., T.A., Ç.Y., V.Y., İ.R., H.D. tutuklanırken, A.A. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.
[old_news_related_template title="Emekliye yazın bile kömür satmışlar" desc="Adana polisinin yaptığı operasyonda tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik yaptığı öne sürülen emekliler derneği başkanı ve üyelerinin yazın bile emekliye kömür satışı yapılmış gibi gösterip para aldıkları iddia edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/06/iecrop/komur_16_9_1649229609.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/emekliye-yazin-bile-komur-satmislar-7057057/"]
Mersin'de suç şebekesi çökertildi
Mersin'in Anamur ilçesinde jandarma ve polis ekiplerinin yaptığı operasyonda 7 kişilik suç örgütü çökertildi. İlçede bir çok kurşunlama olayına karıştığı saptanan 7 kişilik suç örgütü mensuplarından d6'sı tutuklandı.