Olay, 17 Mart 2021 tarihinde Körfez ilçesi Atalar Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gençosman Yıldız konuşmak için husumetlisi olduğu Hasan E.’nin iş yerine gitti. Çıkan tartışma neticesinde Gençosman Yıldız silahıyla havaya ve yere ateş etti.

Şahsın silahından çıkan mermiler, o sırada iş yerinde bulunan yakın arkadaşı Ramazan Ece'ye isabet etti. Ramazan Ece ağır yaralanırken, Gençosman Yıldız da olay yerinden kaçtı. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Ece hayatını kaybederken, polis ekipleri tarafından yakalanan Gençosman Yılsız ise tutuklandı.

21 HAPİS CEZASI

"Kasten öldürme" suçundan hakkında dava açılan Gençosman Yıldız'ın Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya taraf avukatları, aileler ve sanık Gençosman Yıldız katıldı.

Öldürülen Ramazan Ece’nin ailesi şikâyetinden vazgeçti. Savunma yapan Gençosman Yıldız ise “Maddi konulara ilişkin zararlar kendi irademle avukatım aracılığı ile yerine getirilmiştir. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Gençosman Yıldız'ın maktul Ramazan Ece'yi "olası kastla öldürme" suçundan 21 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. (İHA)

[old_news_related_template title="Arkadaşını öldürdü, suçu hayali zanlıya yıkmaya çalıştı" desc="Denizli’de aynı otomobilde yolculuk ettiği arkadaşını bıçaklayarak öldüren zanlı, hafif yaralandığı kavgada mağdur rolüne büründü. Cinayeti tanımadığı 3. bir kişinin işlediğini iddia eden şüphelinin yalanını, çelişkili ifadeleri ve güvenlik kameraları ortaya çıkardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/12/iecrop/resim2_20016027_16_9_1647093277.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/arkadasini-oldurdu-sucu-hayali-zanliya-yikmaya-calisti-7006588/"]